ΚΚΕ….’’ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ’’

Πολύ σπάνια κάποιο κόμμα αλλάζει ριζικά τις θέσεις του σχετικά με οικονομικά και πολιτικά ζητήματα. Σχεδόν ποτέ όμως δεν αλλάζει ριζικά τις θέσεις του σχετικά με ανθρώπινα ζητήματα, όπως το θέμα της αναγνώρισης των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε το κόμμα ξεφεύγει τελείως από τα βασικά του χαρακτηριστικά και αρχές. Αυτό συνέβει και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το οποίο στις μέρες μας, σε ότι αφορά το «Μακεδονικό Ζήτημα», άνετα μπορεί να θεωρηθεί εθνικιστικό κόμμα…..

Σήμερα :

Η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 8 Απριλίου 2005: “Η θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας πάνω στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας παραμένει ίδια. Εφόσον, τελικά, φτάσουν τα πράγματα να υπάρχει μια συμφωνία που περιέχει τον όρο «Μακεδονία», είναι φανερό ότι θα είναι ένας όρος με καθαρά γεωγραφική έννοια, χωρίς καμία εθνοτική διάσταση”.

Η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε, σχετικά με την πρόταση Νίμιτς πέρι διπλής ονομασίας, ότι το σχέδιο πρέπει να περιέχει στοιχεία «που θα διασφαλίζουν ότι τουλάχιστον συμβατικά δεν θα εγείρεται θέμα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα». (Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010).

Ενώ παλαιότερα :

Τα κείμενα που ακολουθούν είναι αποσπάσματα από την έκδοση «ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  1918-1958, ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ».

«ΧΙ. Μακεδονικό.  Μετά το κίνημα του Μάρτη, το Κόμμα μας στη θέση του συνθήματος ‘’ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη’’, έβαλε το σύνθημα ‘’πλέρια ισοτιμία στις μειονότητες’’. Η αλλαγή αυτή του συνθήματος σχετικά με τις εθνικές μειονότητες της χώρας μας, δεν σημαίνει άρνηση της αρχής της αυτοδιάθεσης  των εθνικών μειονοτήτων….. Στο κομμάτι της Μακεδονίας που κατέχει η Ελλάδα εγκατεστάθηκε ελληνικός προσφυγικός πληθυσμός. (σελ.426, «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» αριθ.2 της 16 Γενάρη 1936).

«Για τις μειονότητες.  Οργάνωση μαζικών οργανώσεων κάθε εθνικής μειονότητας (Μακεδόνες, Τούρκοι, Αλβανοί, Εβραίοι κλπ.) και συσπείρωση των αντιφασιστικών δυνάμεων σ’ αυτές». (σελ.433,  «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» της 1ης Φλεβάρη 1936).

Στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου, άρχισε να αλλάζει σιγά σιγά τις θέσεις του. Οι Μακεδόνες έγιναν εν μέρει Σλάβομακεδόνες.

«β) Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδόνικος (σλαβομακεδόνικος) λαός τάδοσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαικής επανάστασης ο μακεδόνικος  λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάσταση του έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποχτήσει…».

(σελ.577,  31 Γενάρη 1949    «Δημοκρατικός Στρατός», τεύχος 2/1949).

……..και πολλά άλλα……

Δηλαδή, το ίδιο κόμμα, κάποτε μιλούσε για «ανεξαρτησία της Μακεδονίας», έπειτα για «εθνικά Μακεδόνες», αργότερα για «μακεδόνικο λαό-Σλαβομακεδόνες» και σήμερα κάνει τα πάντα για να «μην εγερθεί θέμα μακεδόνικης μειονότητας στην Ελλάδα».

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)