КАКО ДРЖАВАТА ,,ДОЦНИ,, САКАЈЌИ ИЛИ НЕСАКАЈЌИ…ОКОЛУ ЗАДОВОЛУВАЊЕ НА ПРАВДАТА | ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ,,ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ,, ΘΕΛΗΜΕΝΑ Ή ΑΘΕΛΑ…ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Το προηγούμενο διάστημα (τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου 2010) θα έπρεπε να εκδικασθούν στις δικαστικές αίθουσες των αθηναϊκών δικαστηρίων τέσσερις ενδιαφέρουσες υποθέσεις που αφορούν την μήνυση  του κόμματος Ε.Ε.Σ.-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ κατά ΕΡΤ, MEGA, ANTENNA και SKAI.
Η αιτία ήταν ότι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί αρνήθηκαν την μετάδοση διαφημιστικού spot  κατά την προεκλογική περίοδο των προηγούμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2009.
Το κόμμα υποχρεώθηκε να προβεί σε μηνύσεις όχι μόνο για να προστατεύσει το δίκαιο του κόμματος Ε.Ε.Σ.-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ αλλά και για την προστασία της δημοκρατίας στην χώρα σχετικά με την ελευθερία της ισότιμης συμμετοχής των πολιτών της χώρας σε εκλογική διαδικασία, γιατί το κόμμα είναι νόμιμο τυπικά στην χώρα αλλά σε «παρανομία» κατ’ ουσία του σε ότι αφορά την συμπεριφορά του κράτους και των οργάνων-θεσμών του διαχρονικά από την ίδρυσή του (χάρις στην παρέμβαση των οργάνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 1994) μέχρι σήμερα.

Το σύντομο ιστορικό της υπόθεσης:
Είναι γνωστό ότι στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου τα λεγόμενα «μικρά» κόμματα είχαν δικαίωμα να προβάλλουν τις θέσεις τους μέσα από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Σύμφωνα με τον νόμο σχετικά με την συμμετοχή στις εκλογές, το κόμμα μας είχε στη διάθεσή του μόνο ένα πεντάλεπτο που θα έπρεπε μεταδοθεί υποχρεωτικά από όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.
Η Ε.Ε.Σ.- ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ απέστειλε μία εβδομάδα πριν από την Κυριακή των εκλογών επιστολή, με DVD ή κασέτα ΒΕΤΑ, όπως μας ζήτησαν μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια μεταξύ άλλων ΕΡΤ, MEGA, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΙ, ALPHA, κλπ. για να μεταδόσουν το προεκλογικό πενταλεπτο.
Παράλληλα, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τα κανάλια και ζητήσαμε εγγράφως να μας ενημερώσουν για την ακριβή ώρα μετάδοσης του προεκλογικού υλικού του κόμματός μας, και να μας αποστείλουν αντίγραφο DVD του προγράμματος.
Ενημερωθήκαμε από το τηλεοπτικό κανάλι ALPHA ότι το σποτάκι μας μεταδόθηκε στις 3 Ιουνίου μεταξύ 5:15 και 6:00 το πρωί. Προφανώς για να ενημερωθούν αποκλειστικά οι «ξενύχτες» και τα «νυχτοπούλια» της χώρας μας. Tην ίδια πρακτική ακολούθησε και το περιφερειακό κανάλι WEST Κοζάνης που το μετέδωσε τη 1η Ιουνίου στις 02:35. το πρωί.
Τα κανάλια STAR και ALTER όχι μόνο δεν μετέδωσαν το 5-λεπτο αλλά ούτε καν μας απάντησαν για τους λόγους άρνησης της μετάδοσης. To ίδιο συνέβη με το ραδιοφωνικό κρατικό κανάλι ΕΡΑ Φλώρινας.
Τα κανάλια ΕΡΤ, MEGA, ANTENNA και ΣΚΑΙ αρνήθηκαν τη μετάδοση με το επιχείρημα ότι το 5-λεπτό “δεν είχε υπότιτλους στα ελληνικά” ή ότι «δεν ήταν μεταγλωττισμένο» ή ότι το “περιεχόμενο δεν ήταν στα «ελληνικά” ή ότι περιείχε «χρήση διαλέκτου που δεν είναι κατανοητή στους Έλληνες».
Έκαναν μάλιστα αναφορά στην υπάρχουσα νομοθεσία και το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, που – όπως υποστήριξαν – τους εμπόδιζε να προχωρήσουν στην αναμετάδοση.
Στις 18/6/09, ζητήσαμε εγγράφως από τα παραπάνω κανάλια να μας γνωστοποιήσουν βάση ποιας νομοθεσίας αρνήθηκαν τη μετάδοσης του 5-λεπτού.
Τα κανάλια MEGA, ANTENNA και ΣΚΑΪ δεν απάντησαν, ενώ στην από 30/6/09 επιστολή της ΕΡΤ αναφέρεται ρητά ότι η άρνηση μετάδοσης του 5-λεπτού … «βασίστηκε στην αρχή της κοινής λογικής, ότι γίνεται χρήση διαλέκτου η οποία δεν είναι κατανοητή στο ευρύτερο σύνολο των Ελλήνων πολιτών»… Αντίθετα με τη «κοινή λογική» του ΦΕΚ 925 / 15/05/2009.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα πέντε (5) λεπτά, ή 300 δευτερόλεπτα του σποτ, είναι κύρια στην ελληνική γλώσσα. Μόλις σε 54 δευτερόλεπτα συνολικά ακούγεται η μακεδονική γλώσσα, αλλά σχεδόν με το ίδιο περιεχόμενο, που προηγουμένως έχει ακουστεί στα ελληνικά. Επαναλαμβάνονται ουσιαστικά προτάσεις και προεκλογικά συνθήματα όπως το «γκόρε γκλάβατα» (αναφέρεται λίγα δευτερόλεπτα πριν και στα ελληνικά, «ψηλά το κεφάλι») ή το «γκλάσαϊτε ζα Βινοζίτο» («ψηφίστε Ουράνιο Τόξο») κλπ.
Λεπτομέρεις της υπόθεσης υπάρχει στην ιστοσελίδα του κόμματος στο link:

http://www.florina.org/news/2009/july27_g.asp

Οι υποθέσεις πρόσφατα αναβλήθηκαν και θα εκδικασθούν το 2014 λόγω του ότι το προηγούμενο διάστημα και στις προβλεπόμενες ημερομηνίες προς εκδίκαση πραγματοποίησαν απεργίες οι ενώσεις δικηγόρων Αθηνών και έγιναν απεργίες των δικαστικών υπαλλήλων-λειτουργών. Μάλιστα το κανάλι Αντ1 ζήτησε αναβολή επειδή δεν είχε τον κατάλληλο χρόνο για να προετοιμαστεί για τη δίκη, λόγω της αναμονής ορισμού του νέου πρωθυπουργού (Παπαδήμος). Δηλαδή δύο χρόνια από την ημερομηνία κατάθεσης της μήνυσης δεν ήταν αρκετα για προετοιμασία. Απίστευτα πράμματα.
Συγκεκριμένα αναβλήθηκαν και οι 4 δίκες και έχουν προσδιοριστεί για τις εξής ημερομηνίες:
Ουράνιο Τόξο κατά ΕΡΤ: 15-5-2014
Ουράνιο Τόξο κατά Mega: 18-9-2014
Ουράνιο Τόξο κατά Αντ1 και ΣΚΑΙ: 25-9-2014
Το συγκεκριμένο γεγονός της μη απόδοσης δικαιοσύνης σε εύλογο-λογικό διάστημα αποδυκνύει τις χτυπητές-βασικές αδυναμίες του ελληνικού δικαστικού συστήματος όπου μεταξύ άλλων αποδεικνύεται από την αδικαιολόγητη αργοπορία όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις αρκετών Ελλήνων πολιτών. Αυτά τα χρόνια “τρέχουν” στις διοικητικές και δικαστικές αρχές της χώρας μεταξύ άλλων υποθέσεις Μακεδόνων οι οποίοι ως μέλη του κόμματος Ε.Ε.Σ-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ξεκίνησαν σύμφωνα με τον νόμο την διαδικασία αλλαγής-επαναφοράς των επιθέτων για τα οικογενειακά τους ονόματα πριν από 4-5 χρόνια και ακόμη δεν έχουν τελεσφορήσει οριστικά και αμετάκλητα στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι υποθέσεις στο ανώτατο δικαστικό επίπεδο στα πλαίσια της λειτουργίας της δικαστικής εξουσίας στην χώρα.
Ίσως το κράτος ή καλύτερα το “βαθύ” κράτος έχει εκπαιδευθεί να “κάνει καθυστέρηση” σε ότι αφορά δικαστικές υποθέσεις σχετικά με τα δικαιώματα των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα γιατί μετά θα ακολουθήσουν αρκετές προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.
Ένα ιδεολογικά ηττημένο κράτος-σύστημα μόνο “καθυστέρηση” μπορεί να κάνει όταν ξέρει την προβλέπόμενη ήττα σε διεθνές επίπεδο. Ήδη ετοιμάζονται οι πρώτες προσφυγές εθνικά Μακεδόνων κατά του κράτους βάση στους νόμους-συμβάσεις που κατάφωρα παραβιάζει η Ελλάδα όχι μόνο στις υποθέσεις αλλαγής επιθέτων αλλά και αλλού.
Δυστυχώς, παρά τις ξεκάθαρες συστάσεις των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων διεθνών οργανισμών, η αντι-μακεδονική πολιτική της Ελλάδας συνεχίζεται αμείωτη σε όλα τα μέτωπα και με κάθε ευκαιρία.
Εμείς οι συνειδητοποιημένοι Μακεδόνες στην βόρεια Ελλάδα δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε και να λειτουργούμε θετικά στην χώρα μας και στην ελληνική κοινωνία μαζί με Έλληνες δημοκράτες έως ότου δεν προχωρήσει στην εφαρμογή των αυτονόητων όπως σε δημοκρατικές χώρες σχετικά με τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων και ο σεβασμός των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)