Πώς φτάσαμε εδώ; Μια ομιλία καταπέλτης για τον λαϊκισμό, τον εκφασισμό της κοινωνίας και την καταλυτική επίδραση του «Μακεδονικού» σε αυτές τις διεργασίες

Μια παρέμβαση-καταπέλτη σχετικά με τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος για την άνοδο του νεοναζιστικού και φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Θέμης Σεβαστιάδης, ο οποίος ανήκει στη δημοτική παράταξη του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. «Τόσο χρόνια αυτή η κοινωνία εκτρέφει τον φασισμό», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ υπενθύμισε ότι η φτώχεια είναι ο καταλύτης και όχι η αιτία για τον φασισμό.

(Σχόλιο  της НОВА ЗОРА)

Από τα αξιοσημείωτα της τοποθέτησης του νεαρού συμβούλου είναι η συγνώμη του!

Συγνώμη για την «άγνοια του» για το «Μακεδονικό»  -όταν ήταν μαθητής της Β γυμνασίου- τότε το 1992, τότε που τον κατέβασαν να φωνάξει για τα «Σκοπιανά σκυλιά»!!.

Η άγνοια λοιπόν των μαθητών για αυτό το θέμα ήταν προνομιακό πεδίο, στο οποίο οι ταγοί της πόλης (και της χώρας) καλλιέργησαν την μισαλλοδοξία, το φόβο, το μίσος, το ρατσισμό, και τον φασισμό !!!

Πάνω σε αυτό το μίσος και τον εθνικισμό έχτισαν τις καριέρες  τους  αρκετοί.

(Εδώ η βολή είναι ευθεία για τους «υπερπατριώτες» που βρίσκονται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου απέναντι από τον νεαρό!

Παπαθεμελής, Καρακοστάνογλου, και άλλες «εθνικόφρονες» φίρμες προσπαθούν να διακόψουν και να αποσυντονίσουν τον νεαρό  λέγοντας : «τι είναι αυτά; Ποιους εννοεί;»Και τέτοια…  Τότε τους απαντά με ευθεία αναφορά στον τότε τηλεπαρουσιαστή της Τ V – 100 και νυν βουλευτή και αρχηγό της Δεξιάς στο Δήμο Θεσσαλονίκης  Γκιουλέκα, λέγοντας: «Κάποιοι ήταν τηλεπαρουσιαστές και ήθελα να ξέρω τι έλεγαν τότε»

Κατάμουτρα λοιπόν ο Θέμης Σεβαστιάδης ζητά από τους «Νεομακεδονομάχους» να ψελλίσουν μια συγνώμη  «σαν πολιτικοί που έκαναν  τον λαϊκισμό –που είναι θεμέλιος λίθος του φασισμού- κοινή πρακτική.»!!!

Μπράβο. Χίλια μπράβο στο νεαρό και για το θάρρος του και κυρίως για την ανάλυση του.

Διαβάστε παρακάτω την ομιλία του (απομαγνητοφώνηση) και δείτε το σχετικό βίντεο.

«Για πρώτη φορά εφαρμόζεται ο αντιτρομοκρατικός νόμος όχι για κάτι τύπους σαν κι εμένα που δεν είναι μέσα στο κοινοβούλιο και τους βρίσκουμε στο δρόμο, οι οποίοι κιόλας πάνε στο τέλος της πορείας. Αλλά εφαρμόζονται και σε πραγματικά τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες έχουν βάλλει τη δημοκρατία πλήρως. Πρώτη φορά, μα πρώτη φορά!

»Τώρα κατάλαβα σιγά-σιγά γιατί ήταν τόσο μεγάλο κατόρθωμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να μην βγάλει από τη φυλακή τους χουντικούς. Τώρα κατάλαβα.

»Γιατί, πραγματικά, αυτή η κοινωνία, δεν το έχει καταλάβει, ότι τον εκτρέφει τον φασισμό, χρόνια, στο σύνολό της μπορώ να πω, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο. Θέλω να ζητήσω ένα συγνώμη εκ μέρους του πολιτικού συστήματος […]

»Γιατί δεν ακούστηκε. Ένα συγνώμη, ήρθα εγώ να το πω το συγνώμη;  Και γιατί συγνώμη; Ήμουν Β΄ Γυμνασίου όταν με φωνάξανε για να κατέβω κάτω και να φωνάξω και να πω “Φωτιά Φωτιά στα Σκοπιανά Σκυλιά”. Ούτε που ήξερα περίπου πώς είναι αυτοί εκεί. Νόμιζα ότι έχουν τρία κεφάλια, χειρότεροι από τον δικέφαλο αετό. Πάνω σε αυτή τη μισαλλοδοξία και τον φόβο, το μίσος και τον ρατσισμό, κάποιοι έκαναν καριέρες εδώ μέσα και είναι ακόμα εδώ μέσα. Κάποιοι ήταν τηλεπαρουσιαστές και ήθελα να ξέρω τι έλεγαν τότε, με πτυχίο Νομικής. Εγώ δεν έχω πτυχίο.

[Αντιδράσεις μέσα στην αίθουσα]

»Τι λέω; Το αυτονόητο λέω. Συγνώμη έχω ακούσει πολλά. Δεν φωτογραφίζω ούτε υπονοώ. Θέλω να ξέρω τι έλεγαν τότε στο δελτίο. Για να ζητήσουμε μαζί συγνώμη, γιατί εκφράζω το σώμα αυτή τη στιγμή ζητώντας συγνώμη. Ζητώντας συγνώμη σαν πολιτικοί που κάναμε τον λαϊκισμό –που είναι θεμέλιος λίθος του φασισμού- κοινή πρακτική. Που κάναμε την αποδόμηση του προηγούμενου “για να φανώ εγώ” κοινή πρακτική. […]

»Ε πού βασίζεται νομίζετε ο φασισμός; Ο καπιταλισμός, η φτώχεια, είναι ο καταλύτης. Υπάρχουν κοινωνίες που με φτώχεια δεν οδηγήθηκαν στον φασισμό. Εκεί θέλω να καταλήξω. Καλύτερα άνεργος παρά δολοφόνος».

*Μικρή λεπτομέρεια. Στην αρχή της παρέμβασής του, ο κ. Σεβαστιάδης δέχεται παρατήρηση για το… παντελόνι του.

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/pos-ftasame-edo-mia-omilia-katapeltis-gia-ton-laikismo-kai-ton-ekfasismo

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)