ЗЕМЈАТА НА ЦРНИТЕ ЛИСТИ – Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΛΙΣΤΑΣ

Μαύρη λίστα ανεπιθύμητων προσώπων στην επικράτειά τους έχουν οι ΗΠΑ, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες όμως δημοσιεύονται ως έχουν και περιλαμβάνουν εγκληματίες, τρομοκράτες κ.α. Μαύρη λίστα έχει και η Ελλάδα, την οποία δε δημοσιεύει ποτέ και η οποία δεν  περιλαμβάνει τρομοκράτες και εγκληματίες, αλλά εθνικά Μακεδόνες εκδιωγμένους από τα μακεδόνικα χωριά της βόρειας Ελλάδας, Τούρκους από τη δυτική Θράκη, Τσάμηδες της Ηπείρου, Βλάχους που τους αποκαλεί ,,ρουμανίζοντες,, και γενικά ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέτρα δηλαδή για την ,,καθαρότητα,, του έθνους.

Απαγόρευση εισόδου Μακεδόνων πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, απαγόρευση εισόδου σε Τούρκους με καταγωγή από τη δυτική Θράκη, σε Μακεδόνες που κατέχουν καναδικά, αμερικάνικα ή αυστραλιανά διαβατήρια, απαγόρευση εισόδου σε εκδιωγμένους Τσάμηδες από την περιοχή της Ηπείρου και ένα νέο κρούσμα, απαγόρευση εισόδου Αλβανού πολίτη, Μακεδόνα μειονοτικού δημάρχου της πόλης Πούστετς της Αλβανίας, χωρίς καμιά εξήγηση. Δημοκρατία, φιλοξενία, διαφάνεια, ευρωπαϊσμός…

Ο Δήμαρχος του Δήμου Πούστετς της Αλβανίας, Έντμοντ Τέμελκο, πρόσφατα έλαβε απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα, όπου και έπρεπε να συμμετάσχει σε επίσημη συνάντηση συζητήσεων για πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμποδίστηκε η είσοδό του από τις ελληνικές αρχές χωρίς καμιά επεξήγηση.

- Αυτό είναι κάτι το ρατσιστικό, το αντιδημοκρατικό. Δεν κατάφερα να μεταβώ στη Φλώρινα όπου έπρεπε να συναντηθώ με το Δήμαρχο Πρεσπών. Ήταν ένα υπηρεσιακό ταξίδι, για πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικό με τη διασυνοριακή συνεργασία. Ήδη έχω ενημερώσει τις αρχές της χώρας μου και εκείνες με την σειρά τους ενημέρωσαν όλους τους διεθνείς οργανισμούς – δήλωσε στη Νόβα Ζόρα ο Τέμελκο.

Γιατί όμως να απορούμε; Τί και αν με τον τρόπο αυτό καταστράφηκε άλλη μια ευκαιρία ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Λέριν/Φλώρινας, στο βωμό των εθνικών συμφερόντων; Τί και αν στην περιοχή αυτή μαστίζει η φτώχια και η ανεργία; Την ανάπτυξη θα σκεφτόμαστε τώρα;

Ο Τάνερ Μουσταφάογλου, ετών 48, βρίσκεται στη μαύρη λίστα της Ελλάδας και δε μπορεί να μπει στην χώρα για να επισκεφτεί τους συγγενείς του και να δει τις ρίζες των προγόνων του. Ο πατέρας του, γεννημένος στην Κομοτηνή, είχε εκδιωχθεί από την Ελλάδα το 1968 και από τότε ούτε αυτός, ούτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας κατάφερε να επιστρέψει στην πατρική εστία. 

-Προσπάθησα τρεις φορές να μπω στην Ελλάδα, αλλά πάντοτε με αποτυχία. Αν και είχα βίζα Σέγκεν, μου απαγορευόταν η είσοδος χωρίς καμιά εξήγηση. Ζήτησα βοήθεια από ελληνικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατάφερα μόνο να μάθω ότι θεωρούμαι επικίνδυνος για τη χώρα.

Για το γεγονός έκανε δηλώσεις και ο Τζέμιλ Κάπζα, μέλος του Συλλόγου Νεαρών Τούρκων της Ελλάδας, ο οποίος εργάζεται ως δημοσιογράφος και ο οποίος δήλωσε ότι τα πρόσωπα που βρίσκονται σ΄αυτή τη φημισμένη μαύρη λίστα είναι στην ουσία πρώην Έλληνες υπήκοοι, οι οποίοι έχασαν την ελληνική υπηκοότητα σύμφωνα με το άρθρο 19 (για να μην ορίσει ο νομοθέτης ρητά αυτό που οι αρχές επιθυμούσαν, δηλαδή την απώλεια ελληνικής ιθαγένειας όσο περισσοτέρων Τούρκων της δυτικής Θράκης, καμουφλάρισε τον ορισμό του νόμου, ο οποίος έλεγε ότι όσοι ζούσαν περισσότερο χρόνο εκτός Ελλάδας και έτσι δεν συνέβαλαν στη δημόσια ζωή, δεν ήταν …καλοί πολίτες και έτσι..έχαναν την υπηκοότητά τους!!!).

Για τους Μακεδόνες πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, για τους Μακεδόνες πολίτες υπερωκεάνιων χωρών, με καταγωγή από τα μακεδόνικα χωριά της Ελλάδας, στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα και αυτό το καλοκαίρι, δε θα κάνουμε λόγο στο άρθρο αυτό, επειδή θα χρειαστεί χώρος μεγαλύτερος απ΄όλο το τεύχος…

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)