Οι συνοροφύλακες με τα μαύρα

Της Αντας Ψαρρά

Ρεζιλίκια στα σύνορα. Χρυσαυγίτες πραγματοποίησαν μια προκλητική πορεία στο κέντρο της Φλώρινας και στο τελωνείο της Νίκης, θέλοντας ακόμα μία φορά να υποκαταστήσουν τις κρατικές ελεγκτικές αρχές

«Μακεδονία ξακουστή του Αδόλφου η χώρα» ντύθηκαν οι χρυσαυγίτες με τα σύμβολά τους και προσπάθησαν ξανά να σπείρουν σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως η Φλώρινα το μίσος, με την πολιτεία και την αστυνομία να κοιτάζουν άβουλα και σε πλήρη αδυναμία να διακόψουν αυτή τη μαύρη πορεία, που άρχισε τώρα να εξαπλώνεται μέχρι και στα σύνορα της χώρας. Κυριακάτικα (21 Ιουλίου) πραγματοποίησαν μια προκλητική πορεία στο κέντρο της πόλης και στο τελωνείο της Νίκης, αποπειρώμενοι για μία ακόμα φορά να υποκαταστήσουν τις κρατικές ελεγκτικές αρχές.

«Κολλημένες» πολιτικές

Κάποτε όλοι οι παράγοντες της Φλώρινας ζητούσαν να διευκολυνθούν οι διακρατικές σχέσεις με τη FYROM (sic) ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η εμπορική κίνηση ανάμεσα στις κοντινές πόλεις των δύο κρατών. Τελικά, ενώ η FYROM (sic) άνοιξε διάπλατα τις πόρτες και τα σύνορα στους Ελληνες που ήθελαν να επισκεφτούν τις ομορφιές της χώρας αλλά και τη φτηνή αγορά της, οι ελληνικές αρχές εμπόδισαν την εύκολη πρόσβαση των γειτόνων στις δικές μας ομορφιές και στην ποιοτική δική μας αγορά, θεσμοθετώντας πολύ ακριβές βίζες. Αργότερα, έκλεισαν πολλά ελληνικά μαγαζιά στον πιο φτωχό νομό της Ελλάδας και όταν ήρθε η κρίση, ήδη η ανεργία χτυπούσε κόκκινο. Μας είχε μείνει όμως η εθνική «περηφάνια», κολλημένη πάντα στη βελόνα του Εμφυλίου και του μίσους για τον γείτονα.

Σήμερα, κι ενώ οι γείτονές μας οι Τούρκοι χαίρονται τις διακοπές τους στην Ελλάδα, δοκιμάζουν τις γεύσεις και ψωνίζουν στα νησιά, οι Φλωρινιώτες στα σύνορα έχουν εκτός από την ανεργία και τους χρυσαυγίτες να ασχημονούν και να παρελαύνουν στο κέντρο της πόλης. Με αφορμή τα τοπικά πανηγύρια διαταράσσουν τις ήδη δύσκολες διακρατικές σχέσεις και εκθέτουν ακόμα μια φορά τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας και μάλιστα τώρα που όλα είναι τόσο δύσκολα. Από την άλλη, βέβαια, βοηθάει και ο σημερινός πρωθυπουργός, που επιμένει να μην ξεκινάει τις διαδικασίες για μια λύση στο θέμα του ονόματος, μετρώντας κι αυτός το ελληνόμετρο της κυβέρνησής του.

Πηγή: http://www.efsyn.gr/

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)