МАКЕДОНСКА ТАВА – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΨΙ

Состојки – Υλικά

- 600 гр. јунешка кртина – 600γρ βοδινό ψαχνό
- 200 гр. свинска кртина – 200γρ χοιρινό ψαχνό
- 100 гр. црн дроб – 100γρ συκώτι
- 1 домат – 1 ντομάτα
- магдонос – μαϊντανό
- 1 патлиџан – 1 μελιτζάνα
- 2 моркови – 2 καρότα
- 2 лажици доматно пире – 2 κουταλιές πουρέ ντομάτας
- 5 чешниња лук – 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 главици кромид – 2 κεφάλια κρεμμύδι
- корен од пашканат – ρίζα από παστινάκες
- 100 гр. смрзната боранија – 100γρ κατεψυγμένα φασολάκια
- 100 гр. смрзнат грашок – 100γρ κατεψυγμένο αρακά
- масло – λάδι
- сол и црн пипер – αλάτι και μαυροπίπερο

Подготовка – Ετοιμασία

Κόψτε σε κομματάκια το κρεμμύδι και έπειτα τα καρότα σε κυκλάκια, όπως και την ρίζα από παστινάκες. Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά και λάδι να θερμανθεί. Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε επίσης σε κομματάκια. Μετά απ΄αυτό, βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι για να τσιγαριστεί και έπειτα προσθέτουμε τα καρότα και τη ρίζα από παστινάκες. Αφήνουμε να τηγανιστεί καλά.
Κόβουμε σε κομμάτια το συκώτι και το κρέας. Αλατίζουμε και προσθέτουμε αλεσμένο μαυροπίπερο. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε πλέον και τα κομματάκια της μελιτζάνας. Σε άλλο μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας βάζουμε τηγάνι και λάδι για να θερμανθεί. Έπειτα αλευρώνουμε τα κομμάτια κρέατος και συκωτιού και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο. Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα και την κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε να τηγανιστούν τα αλευρωμένα κομμάτια κρέατος. Στην κατσαρόλα που ήδη τηγανίζονται τα λαχανικά προσθέτουμε τώρα και τα κυβάκια ντομάτας και έπειτα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φασολάκια, τον αρακά και το πουρέ ντομάτας.
Σε κατσαρόλα με βραστό νερό βάζουμε έναν κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε εωσότου λιώσει ο κύβος. Βγάζουμε το πλέον τηγανισμένο κρέας και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Στο τηγάνι τώρα βάζουμε να τηγανιστούν τα κομμάτια συκωτιού. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το σκόρδο, όπως και το μαϊντανό. Βγάζουμε το τηγανισμένο πλέον συκώτι από τη φωτιά και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα με το κρέας. Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε με κουτάλα στην κατσαρόλα από το ζουμό του κύβου. Αλατίζουμε και προσθέτουμε αλεσμένο μαυροπίπερο. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη βάζουμε σε τραπέζι εργασίας. Με κουτάλα τοποθετούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε πήλινο ταψί, το οποίο έπειτα καλύπτουμε με το καπάκι του και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε επί μία ώρα σε θερμοκρασία 250 βαθμών Κελσίου.

Добра ишта – Ντόμπρα ίσστα – Καλή όρεξη!!!

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Loading

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


EMPORIKI BANK-Branch 501 Florina

Bank account 59667441

IBAN:GR75 0120 5010 0000 0005 9667 441

BIC EMPOCRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2014 (264)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)
  • Τελευταίο
  • Δημοφιλή
  • Σχόλια