ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγρότες των χωριών στις περιοχές Вртекопско-Βρτεκοπσκο/Σκύδρας και Негушко-Νέγκουσσκο/Νάουσας για τις ζημιές που υπέστησαν από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στα χωριά Арсен-Άρσεν/Αρσένι, Липариново-Λιπαρίνοβο/Λιπαρό, Бања-Μπάνια/Λουτροχώρι, Ново Село-Νόβο Σέλο/Πλεύρωμα, Каменик-Κάμενικ/Πετριά, Прахњани-Πράχνιανι/Άσπρο, Чичигс-Τσιτσιγκς/Σταυροδρόμι,  Колибите-Kολίμπιτε/Καλύβια καθώς και στα Фетица-Φέτιτσα/Πολλά Νερά, Црмариново-Τσαρμαρίνοβο/Μαρίνα, Пископија-Πισκόπια/Επισκοπή, Голема Река-Γκόλεμα Ρέκα/Ροδοχώρι, Јанаково-Γιανάκοβο/Γιαννακοχώρι, Голишани-Γκολίσσανι/Λευκάδια, Горно Копаново-Γκόρνο Κοπάνοβο/Κοπανός, Вештица Берска-Βέσστιτσα Μπέρσκα/Αγγελοχώρι, Вештица Воденска-Βέσστιτσα Βόντενσκα/Πολυπλάτανος και Микрогс-Μικρογκς/Μακροχώρι η καταστροφή της παραγωγής ροδακίνων αγγίζει το 100%, λίγες μόλις ημέρες πριν αρχίσει η συγκομιδή.

Ίδιες περίπου οι καταστροφές και στην περιοχή του Соровичево-Σοροβίτσσεβο / Αμυνταίου.

Με δεδομένο ότι τα χωριά αυτά ζουν σχεδόν αποκλειστικά απο το συγκεκριμένο προιόν, η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο καλεί τις αρμόδιες αρχές (ΕΛΓΑ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) να ολοκληρώσουν τάχιστα τις καταγραφές των ζημιών και να προχωρήσουν ήδη μέσα στο καλοκαίρι στην καταβολή τουλάχιστον μέρους των προβλεπόμενων αποζημιώσεων. Σε διαφορετική περίπτωση, τίθεται θέμα επιβίωσης για εκατοντάδες οικογένειες εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Θα πρέπει επίσης να ενημερωθούν άμεσα και οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης. Η ΕΕΣ-Ουρανιο Τόξο θα παρακολουθεί από πολύ κοντά το θέμα και βρίσκεται ήδη στο πλευρό των πληγέντων αγροτών.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

ΥΓ: Με ικανοποίηση είδαμε ένα πάγιο και παλαιό αίτημα των κατοίκων του χωριού Горско-Γκόρσκο Λέρινσκο/Αγραπιδιά Φλώρινας να ικανοποιείται με την αναγνώριση της πηγής Извор-Ίσβορ ως ιαματικής. Το γεγονός αυτό, σε συνδυσμό με το καταφύγιο προστασίας λύκων που λειτουργεί στο χωριό και την απαραμιλλη φυσική ομορφιά του βουνού Вичо-Βίτσσο/Βίτσι, μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Θεωρούμε ότι πρέπει εφεξής το Υπουργείο Τουρισμού- και όχι το αρτηριοσκληρωτικό Υπουργείο Εξωτερικών- να έχει βαρύνουσα γνώμη για ανάλογα ζητήματα, όπως π.χ η επαναλειτουργία των συνοριακών διαβάσεων Γκέρμαν-Μάρκοβα Νόγκα στην Πρέσπα και Βόντεν/Έδεσσα- Καβάνταρτσι που θα αναζωογονούσε την τουριστική κίνηση και θα βελτίωνε σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)