Δελτίο Τύπου Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 ΕΡΤ: Το αποκορύφωμα της υποκρισίας

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας- Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα   (EFA-EPP)

Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)

Στ.  Δραγούμη 11 Φλώρινα/Lerin  Τ.Κ. 53100 Τ.Θ. 51 Τηλ./fax 0030 23850 46548

www.vinozito.org e-mail: vinozito@otenet.gr & rainbow@florina.org


Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που για μια ακόμα φορά ξεπερνά και το πλέον ακραίο θέατρο του παραλόγου. Από τη μία, η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά κλείνει εν μια νυκτί την ΕΡΤ, αφού πρώτα την είχε επιβαρύνει με αρκετά επιπλέον εκατομμύρια ευρώ, παραδεχόμενη την πλήρη αδυναμία της να την εξυγιάνει εν λειτουργία. Στόχος, λέει, είναι η δημιουργία μιας νέας υγιούς, ανεξάρτητης και δημοκρατικής δημόσιας τηλεόρασης.

Από την άλλη, οι μικρότεροι κυβερνητικοί εταίροι αλλά κυρίως η αντιπολίτευση σε μια ξαφνική επίδειξη αγάπης προς ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης το οποίο μέχρι πριν λίγες μέρες καθύβριζαν, κάνουν λόγο για πραξικόπημα, χούντα και καίριο πλήγμα κατά της δημοκρατίας.

Είναι άξιο θαυμασμού πως σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος προτάσσει και πάλι, πριν και πάνω από όλα, την έννοια της δημοκρατίας. Αλήθεια, πόσο δημοκρατική ήταν η ΕΡΤ μέχρι χθες, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ; Εσείς δεν είσαστε που γκρινιάζατε διαρκώς για την μειωμένη σας-δήθεν- παρουσία σε αυτή; Πόσο δημοκρατική ήταν μια δημόσια τηλεόραση που δεν είχε ούτε μια ώρα να αφιερώσει στους Έλληνες καθολικούς, τους Μουσουλμάνους, τους Εβραίους; Πού ήταν οι μειονότητες στο πρόγραμμά της; Μήπως οι Μακεδόνες και οι Τούρκοι δεν πλήρωναν κι αυτοί την εισφορά υπέρ ΕΡΤ στους λογαριασμούς του ρεύματος;

Αλήθεια, κ. Σαμαρά, πόσο δημοκρατική θα είναι η νέα δημόσια τηλεόραση; Θα περιλαμβάνει αλήθεια έστω κάτι από τα παραπάνω, ώστε να πειστούμε ότι είστε ειλικρινής; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε αμέσως να μας ενημερώσει με non paper ότι οι κυριακάτικοι εκκλησιασμοί θα συνεχίσουν να μεταδίδονται ανελλιπώς από το κανάλι της Βουλής. Μόνο Έλληνες και Ορθόδοξοι ζουν σ’ αυτή τη χώρα άραγε; Έχετε παρακολουθήσει μια φορά έστω το πρόγραμμα του BBC ή της ZDF που θέλετε να αντιγράψετε;  Πως να πιστέψουμε ότι το νέο μέσο που ευαγγελίζεστε θα είναι δημοκρατικό και ανεξάρτητο;

Το θέμα της ΕΡΤ έδωσε άλλη μια ευκαιρία στη χώρα να δει πόσο λανθασμένος είναι ό δρόμος που έχει πάρει. Αντί αυτού, εξελίσσεται σε ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας από όλους εκείνους που έχουν τη δημοκρατία γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, είτε ανήκουν στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο ζητά από όλους τους σκεπτόμενους συμπολίτες μας να μην παρασυρθούν και να απαιτήσουν επιτέλους δημόσια ΜΜΕ που να αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Με σεβασμό προς ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους Έλληνες πολίτες που τα πληρώνουν. Ζητά επίσης από την κυβέρνηση:

- να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της αρχής που θα διαχειρίζεται τον νέο δημόσιο φορέα ενημέρωσης, αναβαθμίζοντάς την στα επίπεδα του ΑΣΕΠ και δινοντάς της απόλυτες αρμοδιότητες στην αξιολόγηση των εργαζομένων και στην απαρέγκλιτη τήρηση ενός πολυφωνικού προγράμματος.

-να ενσωματώσει στο πρόγραμμα του νέου φορέα εκπομπές στις μειονοτικές γλώσσες που ομιλούνται στην Ελλάδα και να ξεκινήσει επιτέλους διάλογο με τα μέλη όλων των εθνικών, γλωσσικών και θρησκευτικών κοινοτήτων.

Το  Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)