Ασκήσεις πατριωτισμού και πάλι στη Φλώρινα. (Ποιός από τους προστάτες θα μας προστατέψει; Ποιός;)

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίσθηκαν στο χωριό Горничево-Γκορνίτσσεβο (Κέλλη), σε μια παράσταση με πρωταγωνιστές όλους τους καλούς «πατριώτες»!!!

Το φυσάνε και δεν κρυώνει το χουνέρι που έπαθαν οι Νεοδημοκράτες στην εκδήλωση(!!!) που στήθηκε στην κοινότητα της Κέλλης.

Μια εκδήλωση βράβευσης μαθητών και εκπαιδευτικών που μπορούσε- και έπρεπε- να έχει τοπικό χρώμα και χαρακτήρα, «κάποιοι» επέλεξαν να την μετατρέψουν σε πασαρέλα «Εθνικοφροσύνης».

Εκτός  λοιπόν από τα παιδιά του χωριού που πέτυχαν σε ανώτερες σχολές «κάποιοι» αποφάσισαν να βραβεύσουν   την «δασκάλα» Χαρά Νικοπούλου  και τον τέως αρχηγό ΓΕΣ Φράγκο Φραγκούλη!

Οι ιθύνοντες μάλλον δεν θα γνώριζαν ότι τα τελευταία χρόνια και τα δύο αυτά πρόσωπα συμμετέχουν σε δεκάδες εκδηλώσεις Εθνικιστικών κύκλων και είναι από τους «ήρωες» του λεγόμενου «πατριωτικού» χώρου. Λέμε μάλλον δεν θα γνώριζαν γιατί αν γνώριζαν τότε σημαίνει πως  τα παιδιά, οι εξετάσεις και η επιτυχία τους απλά χρησιμοποιηθήκαν για μια ακόμα φιέστα «πατριωτισμού» στη Φλώρινα.

Κατά την διάρκεια της τελετής , ο  τοπικός βουλευτής της ΝΔ  «υμνεί» την «ηρωίδα δασκάλα» για την «πατριωτική της προσφορά» και άλλες τέτοιες κορώνες και  ετοιμάζεται να της δώσει αναμνηστική πλακέτα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Τότε η καλή πατριώτισσα επικαλούμενη και τον παριστάμενο ιερέα(!!!)  αρνείται να παραλάβει την πλακέτα από ένα βουλευτή που –κατά την άποψη της- «υπέγραψε για την εκχώρηση της  εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος!!!».

Η  αμηχανία και το σοκ του βουλευτή είναι παραπάνω από εμφανής  στα σχετικά στιγμιότυπα αλλά πάλι της λέει πόσο την εκτιμά για το έργο της.

http://www.youtube.com/watch?v=XBBZQeoJRnA&feature=player_embedded

όταν όμως καθίσει στη θέση του ο κύριος βουλευτής τότε θυμάται να ψελλίσει ότι η συγκεκριμένη «ηρωίδα» είναι Χρυσαβγήτισσα…!!!

Μέχρι δηλαδή το χουνέρι όλα ήταν μια χαρά… μετά το «φτύσιμο» όμως στους θεσμούς τότε «ανακάλυψε» ο δεξιός βουλευτής ότι η συγκεκριμένη είναι Χρυσαβγήτισσα !!!

http://floriniotis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_10.html

Το ότι ο ίδιος συμμετείχε σε μια «εκδήλωση» με της συγκεκριμένης ποιότητας «πατριώτες» διευκολύνοντας τους να νομιμοποιούν τις ακραίες εθνικιστικές, ακροδεξιές και ρατσιστικές απόψεις τους  ούτε καν του πέρασε από το μυαλό!

Άλλωστε όλα αυτά τα άνθη και τα φρούτα φύονται και ευδοκιμούν στο ίδιο και τον  αυτό κήπο, της εθνικιστικής  Ελλάδας.

Και αν σε όλη την Ελλάδα κάποιοι τώρα ανακαλύπτουν «το αυγό του φιδιού»,  στη Φλώρινα υπάρχει παράδοση.  Δεκαετίες τώρα βιώνουν οι πολίτες αυτής της περιοχής τα παρατράγουδα των επίσημων και ανεπίσημων σχεδιασμών.  Οι πολιτικές των «μακεδονομάχων» και των ρασοφόρων έχουν την τιμητική τους στην περιοχή.

Το κακό βέβαια είναι πως και κάποιοι από τους «Ντόπιους» θέλοντας να αποδείξουν ότι είναι «βασιλικότεροι του βασιλέως»  συμμετέχουν στο παιχνίδι  των ασκήσεων πατριωτισμού!  ( Δείτε τους φίλους σας Μπράκια μπας και  καταλάβετε ποιοι είστε)

Δεν μας έφταναν οι παρελάσεις της Χρυσής Αυγής, οι γιορτές μίσους στο Βίτσι, οι λογικές Καντιώτη, οι εκπολιτιστές του «Αριστοτέλη», τα ανταμώματα των Παμμακεδονικών στη Σιταριά τώρα πλακώσανε και οι αστέρες τύπου Φραγκούλη και Νικολοπούλου!

(Να δείτε που  σε επόμενο στάδιο ο «Αριστοτέλης» θα καλέσει για βράβευση τον Στηβ Λάλας, τον Καλεντερίδη, τον Πλεύρη και πιθανά και την κ.Λουκά (προσφορά στην θρησκεία). Συντονιστής ο Χαρδαβέλλας!)

Κρίμα. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, σε μια ακόμη πιο δύσκολη στιγμή για την περιοχή της Φλώρινας, που θα έπρεπε μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό όλων των ιδιαιτεροτήτων, πολιτισμών και απόψεων να συζητάμε και να προγραμματίζουμε το μέλλον του τόπου μας, κάποιοι φλερτάρουν με τις πιο ακραίες και διχαστικές φιγούρες του εθνικισμού.

Τι μπορούν αλήθεια να προσφέρουν όλοι αυτοί στην Φλώρινα;

Τι καημό τραβάνε αυτοί που τους κουβάλησαν;

Ως πότε αλήθεια οι Φλωρινιώτες θα ανέχονται αυτά τα παιχνίδια των υπερπατριωτών που παίζονται χρόνια τώρα στις πλάτες μας;

More Sokol   &  Abecedar     Μάιος του 2013

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)