НОВА ЗОРА ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ξεκίνησε η έκδοση της μακεδόνικης εφημερίδας Нова Зора. Τότε, οι υπεύθυνοι έκδοσής της, είχαν στείλει Δελτίο Τύπου σε όλα σχεδόν τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως και σε πολλά ξένα. Δυστυχώς, όπως σχεδόν πάντα, δημοσιεύτηκε σε ελάχιστα ελληνικά ΜΜΕ. Στο τεύχος αυτό, σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου, έχοντας δύο στόχους: Πρώτον να μπορέσουν οι αναγνώστες να δουν ποιό ήταν το πνεύμα που επικρατούσε και επικρατεί σχετικά με την όλη προσπάθεια και δεύτερον για να δείξουμε ότι όσα λέγαμε τότε, σήμερα είναι ακόμη περισσότερο φανερά και έντονα.

НОВА ЗОРА

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα για το μακεδονικό κίνημα αλλά και  για όλους τους Έλληνες πολίτες  που επιθυμούν μια πραγματικά ευρωπαική, δημοκρατική Ελλάδα. Κυκλοφορεί το πρώτο μαζικό μέσο ενημέρωσης στη χώρα μας που περιέχει ειδήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως τους Μακεδόνες, άρθρα και σχόλια και στη μακεδονική γλώσσα. Μια γλώσσα που επίσημα δεν υπάρχει, ανεπίσημα όμως την μιλούν περισσότερα από 500 χωριά (και μεγάλο ποσοστό κατοίκων πόλεων)στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Η Нова Зора(Νόβα Ζόρα-Νέα Αυγή) είναι μια εφημερίδα που απευθύνεται πάνω από όλα στους Μακεδόνες που θέλουν να κρατήσουν την επαφή με τη μητρική τους γλώσσα, που επιθυμούν  να την μάθουν καλύτερα και οι ίδιοι και τα παιδιά τους, που θέλουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να μάθουν για την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους. Το μήνυμα που περνά είναι ξεκάθαρο: Οι καιροί του φόβου πέρασαν. Η χώρα μας δε μπορεί να κρύβεται πλέον πίσω από το δάχτυλό της , οφείλει να συμμορφωθεί και να προσαρμοστεί στα όσα συμβαίνουν σε όλες τις άλλες ευρωπαικές χώρες.

Η εφημερίδα απευθύνεται  όμως και στο ευρύτερο κοινό, σ’ εκείνους που δεν αντέχουν πλέον τη συνωμοσία της μη-ενημέρωσης, στην οποία μας έχουν καταδικάσει τα υπόλοιπα ελληνικά ΜΜΕ και οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Γι’ αυτό, θα προσφέρει στο αναγνωστικό της κοινό θέματα που δεν μπορεί να τα βρει πουθενά αλλού. Άγνωστες πτυχές γνωστών γεγονότων που έμειναν σκόπιμα στο σκοτάδι επι δεκαετίες, απλές καθημερινές ιστορίες, αναλύσεις και γνώμες χωρίς παρωπίδες, εξαρτήσεις και φτιασιδώματα. Αυτή είναι η μόνη μας δέσμευση.

Είναι  πολύ θετικό ότι η κυκλοφορία της Нова Зора συμπίπτει με την βαθύτερη ίσως κρίση απο καταβολής του νεοελληνικού κράτους, με μια περίοδο που ελπίζουμε ότι θα κάνει πολλούς Έλληνες να αναθεωρήσουν εκ βάθρων τα όσα πίστευαν και να κάνουν μια νέα αρχή. Ελλάδα έχει ακριβώς αυτό ανάγκη: να αφήσει στην άκρη το αδιέξοδο παρελθόν που την οδήγησε σε οικονομική, πολιτική και κοινωνική χρεωκοπία, να επανεξετάσει τη σχέση της με τους πολίτες της που έχουν διαφορετική εθνική και γλωσσική ταυτότητα, αλλά και με τις γειτονικές της χώρες. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να επανέλθει κάποια στιγμή σε ανοδική πορεία. Η εφημερίδα αυτή, με πλήρη συναίσθηση της μοναδικότητας και της αποστολής της, θα κάνει αυτό που της αναλογεί για να αλλάξει την Ελλάδα. Ξέρουμε ότι θα βρούμε συμπαραστάτες όλους τους Μακεδόνες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και ελπίζουμε και όλους τους Έλληνες δημοκράτες. Ξέρουμε επίσης ότι το βαθύ (παρα)κράτος θα προσπαθήσει να μας φιμώσει. Θα είναι, όμως, οι επιθανάτιοι σπασμοί μιας προσπάθειας καταδικασμένης σε αποτυχία. Η Нова Зора άργησε αλλά ήρθε για να μείνει.

Η Συντακτική Επιτροπή της Нова Зора

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)