ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ «ΣΚΟΠΙΑ» ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Πρόσφατα, λόγω οικονομικών ατασθαλειών και ελειπών δικαιολογητικών, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομασπονδία, αποφάσισε να μην εκδώσει άδεια δικαιώματος  συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα για τη  νέα αγωνιστική περίοδο, στην ποδοσφαιρική ομάδα Ηρακλής της Θεσσαλονίκης. Αυτό που ακολούθησε ήταν κάτι ανήκουστο για το ελληνικό κατεστημένο. Αρκετές χιλιάδες οπαδών του Ηρακλή συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν στο κέντρο της πόλης, κρατώντας σημαίες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Σε δήλωση τους, ανέφεραν ότι «αφού ο Ηρακλής αποτελεί το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τότε να ζητήσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των Σκοπίων». Επίσης ανέφεραν ότι σύντομα θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρόξενο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, όπως και ότι θα συζητήσουν με τούρκικη εταιρεία για ανέγερση νέου σταδίου, το οποίο θα ονομάζεται Κέμαλ Ατατούρκ. Η τελική απόφαση υποβιβασμού του Ηρακλή, λήφθηκε από την ΕΠΟ στις 19.05.2011.

Όλα αυτά, φυσικά είναι απλώς παράλογες αντιδράσεις των οπαδών και του θυμού τους, εξαιτίας του υποβιβασμού της ομάδας τους. Το ίδιο παράλογες ήταν και οι δηλώσεις των «ειδικών» επι του θέματος, οι οποίοι έκαναν λόγο για «προβοκάτσια των Σκοπίων» και για δάκτυλους ξένων παραγόντων. Άκουσον άκουσον!

Ακόμα πιο παράλογο όμως είναι ένα γεγονός το οποίο συνέβει την επομένη των δηλώσεων αυτών.  Εντελώς «συμπτωματικά», το επόμενο πρωί, η αστυνομία σταμάτησε το διπλωματικό αυτοκίνητο του Τόμισλαβ Ντιμίτροβσκι, Πρόξενου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ελλάδα και επειδή δεν είχε μαζί του το δίπλωμα οδήγησης, τον κρατούσαν 45 λεπτά στη μέση του δρόμου. Αν και ήταν σαφέστατο το γεγονός ότι ο Ντιμίτροβσκι είναι επίσημος εκπρόσωπος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η αστυνομία δεν τον άφησε, παρα μόνο όταν οι αρχές της Δ.Μακεδονίας, ήρθαν σε επαφή με υψηλά πρόσωπα των ελληνικών αρχών. Σε αντίθετη περίπτωση, οι αστυνομικοί ετοιμάζονταν να τον συλλάβουν, κάτι που είναι αντίθετο με την Συνθήκη της Βιέννης πέρι προστασίας των διπλωματών. Στο τέλος έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει εξ’αρχής. Του αποδόθηκε χρηματικό πρόστιμο. Η Πρεσβευτής της Ελλάδας στη Δ.Μακεδονίας, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, δήλωσε ότι το συμβάν θα εξεταστεί λεπτομερώς και ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Μια παροιμία των προγόνων μας λέει ότι «не може на магарето, мава на самарот (δεν μπορεί το γάιδαρο, βαράει το σαμάρι)».

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)