«ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ»

Στις 14 Ιανουαρίου 2011,  στις 03.30 τα χαράματα, ο Πέτρος Βασιλειάδης, κάτοικος Врбени-Ξυνού Νερού Φλώρινας  και μέλος του κόμματος των Μακεδόνων Виножито-Ουράνιο Τόξο,  επιστρέφοντας από την Битола-Μπίτολα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Φλώρινα-Лерин, από τον συνοριακό σταθμό Νίκης (Негочани) και αφού πέρασε τον έλεγχο διαβατηρίων, σταμάτησε για τελωνειακό έλεγχο.  Ο υπάλληλος ο οποίος ενεργούσε  τον έλεγχο Τσελεμάκης  Παντελής,  που το όνομα του μπορέσαμε και μάθαμε μόνο όταν υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά,  ανοίγοντας το πορτ παγκαζ,  είδε ότι εκεί υπήρχαν διάφορα τεύχη της μηνιαίας εφημερίδας «НоваЗора»,  503 φύλλα όπως καταμετρήθηκαν αργότερα.

Τον ρώτησε τι είναι αυτά που κουβαλούσε και ο Βασιλειάδης  του απάντησε ότι είναι η εφημερίδα του κόμματος – διαφορά τεύχη λόγω της μηνιαίας κυκλοφορίας και με αυτή προωθούμε τις θέσεις του κόμματος μας και γενικά τα θέματα που ενδιαφέρουν και αφορούν τους εθνικά Μακεδόνες στη χώρα μας.

- Τελωνειακός : Δηλαδή;

- Βασιλειάδης : Όπως όλοι προπαγανδίζουν τις θέσεις τους έτσι και εμείς

- Τελωνειακός: Δηλαδή είναι προπαγανδιστικό υλικό και μάλιστα από το εξωτερικό …

- Βασιλειάδης : Δεν είναι από το εξωτερικό …η εφημερίδα γράφεται, τυπώνεται και διανέμεται στην Ελλάδα.

- Τελωνειακός : Είμαι υποχρεωμένος να τα δεσμεύσω

- Βασιλειάδης:  Ναι, αλλά θέλω έγγραφη δήλωση δέσμευσης

- Τελωνειακός : Δεν θα μου πεις εσύ τι να κάνω.  Έλα αύριο να πάρεις την βεβαίωση.

- Βασιλειάδης:  Όχι. Εγώ δεν φεύγω από εδώ αν δεν πάρω το έγγραφο.

- Τελωνειακός: Δώστε μου το διαβατήριό σας.

Από εκείνη την ώρα και πέρα, γίνεται  κατάσχεση και του διαβατηρίου και δεν το επιστρέφουν, παρα μόνο μετά τη μεσολάβηση του δικηγόρου κ. Α. Τάρτη.

«Μέχρι το πρώτο τηλεφώνημα του δικηγόρου που έγινε μετά τις 07.20π.μ, οι υπάλληλοι ήταν αδιάφοροι , αλλά μετά το τηλεφώνημα, το οποίο  έγινε στο αστυνομικό τμήμα Νίκης, κινήθηκαν αστραπιαία στις 07.39π.μ, μου επέστρεψαν το διαβατήριο και έπειτα από αίτησή μου για μηνυτήρια αναφορά κατά του συγκεκριμένου υπαλλήλου,περίπου στις 08.30π.μ, η όλη υπόθεση έλαβε τέλος» δήλωσε ο κ.Βασιλειάδης.

Το δε πρωτόκολλο προσωρινής δέσμευσης, αν και υπογεγραμμένο στις 08.00πμ, αποδόθηκε μια ώρα αργότερα.

Στην ουσία, χωρίς να υπάρχει κανενας νόμιμος λόγος και ενεργώντας με τρόπο όπου καταχράστηκε η εξουσία, έγινε κατάσχεση υλικού που δεν αφορά τις τελωνειακές υπηρεσίες, αφού πρόκειται για εγχώριο υλικό και επίσης Έλληνας πολίτης κρατήθηκε ως «όμηρος», περισσότερες από έξι ώρες, με κατασχεμένο το διαβατήριό του, χωρίς απολύτως κανένα λόγο.

Συνταγματικά και νομοθετημένα δικαιώματα και ελευθερίες, όπως της ελευθερίας έκφρασης, του αυτοπροσδιορισμού, της ελεύθερης μετακίνησης και πολλών άλλων, έπαψαν να ισχύουν όταν παρουσιάστηκε κάτι το διαφορετικό από τον «εθνικό μύθο» της χώρας μας.

Τελικά, «ενοχλεί» η НоваЗора !!!

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)