ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ РЕОРГАНИЗАЦИОНЕН КОНГРЕС НА ВИНОЖИТО

Στις 12 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε το έκτακτο αναδιοργανωτικό Συνέδριο του Ουράνιου Τόξου στο Врбени-Β’ρμπενι -Ξινό Νερό του νομού Φλώρινας-Лерин-Λέριν, το οποίο ευχαριστούμε πολύ για την άψογη φιλοξενία του.  Η ημέρα ήταν θαυμάσια και το κοινοτικό κατάστημα του χωριού, όπως και η κεντρική πλατεία γέμισε από μέλη και φίλους του κόμματος. Το χωριό όμως, εκτός των άλλων, γέμισε και από αστυνομικούς, ένστολους και άστολους, οι οποίοι προσπάθησαν να επιτύχουν με την παρουσία τους, δύο σκοπούς. «Со еден удар, две муви – σο έντεν ούνταρ, ντβε μούβι (με ένα χτύπημα, δύο μύγες)». Από την μία να αποτρέψουν… τυχόν… ταραχές, οι οποίες… ίσως… να προκαλούνταν…εάν… κατέφθαναν ακροδεξιά στοιχεία…(η απάντηση των αστυνομικών αρχών όταν ρωτήθηκαν από τη ΝόβαΖόρα) και από την άλλη, να εκφοβίσουν τα μέλη και τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν στο Συνέδριο. Μέτρα δηλαδή άλλων εποχών, ξεπερασμένα. Όλοι πλέον έχουν καταλάβει πως τίποτα παράνομο δεν κάνουν, πως το να αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους τους τιμά και δεν τους στιγματίζει. Οι φόβοι πλέον έχουν ξεπεραστεί. Οι λίγοι που ακόμα φοβούνται χωρίς να γνωρίζουν το λόγο, θα φοβούνται και χωρίς την παρουσία ολόκληρων λόχων αστυνομίας.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Επιτροπών περιφερειών από την βόρεια Ελλάδα, πολλοί φίλοι και συμπαθούντες, όπως και πολλά υποψήφια μέλη, τα οποία και εγγράφηκαν. Αντικείμενο του Συνεδρίου, μεταξύ των άλλων, ήταν η αναδιοργάνωση-διεύρυνση του τρόπου λειτουργίας του κόμματος για το επόμενο διάστημα, μέσω της αλλαγής του καταστατικού και την αναδιαμόρφωση των κομματικών οργάνων, ως φορείς μεγαλύτερης ευελιξίας και αποτελεσματικότητας.

Αποφασίσθηκε η διέυρυνση συμμετοχής του συλλογικού καθοδηγητικού οργάνου της Πολιτικής Γραμματείας και η μετονομασία του σε Προεδρείο. Σκοπός της διεύρυνσης του οργάνου ήταν η συμμετοχή μελών στο Προεδρείο από όλες τις περιοχές της βόρειας Ελλάδος, από όλα τα μέρη όπου ζουν εθνικά Μακεδόνες.

Επίσης αποφασίσθηκε ο νέος τρόπος λειτουργίας-συνεργασίας των κατά περιοχή Επιτροπών ανά περιοχή-δήμο-νομό και η διεύρυνση του Κεντρικού Συμβουλίου, από 27 στα 51 μέλη,  αφού αρκετά μέλη δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα όργανα του κόμματος και στον αγώνα για τα επόμενα χρόνια.

Σημαντική απόφαση του Συνεδρίου ήταν η συγκρότηση πλέον της Επιτροπής Νοελαίας και ο καθορισμός συνεργασίας του Προεδρείου με το εν λόγο Όργανο, αφού το τελευταίο διάστημα οι δυνατότητες της νέας τεχνολογίας οδήγησαν πολλούς νέους Μακεδόνες κοντά στο κόμμα μας, θετική υποθήκη για τους μελλοντικούς μας αγώνες.

Έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων του κόμματος για το διάστημα των δύο τελευταίων ετών, όπως οι επαφές με τους οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ και Ευρώπη, η εγκαινίαση και το πέρας της ανακαίνισης των γραφείων του κόμματος στο Βόντεν-Έδεσσα, η συνέχιση των επαφών σε κρατικό και  ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω των Διεθνών Οργανισμών για θέματα σχετικά με τους εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα και τη μη αναγνώριση από το επίσημο κράτος, οι αγωγές του κόμματος στην ελληνική δικαιοσύνη σχετικά με τις αιτήσεις μελών για αλλαγή των επωνύμων τους και την επαναφορά των μακεδόνικων επωνύμων, οι δίκες του κόμματος εναντίων τηλεοπτικών καναλιών της χώρας, τα οποία αρνήθηκαν να προβάλουν το προεκλογικό βίντεο του Ουράνιου Τόξου κτλ. Επίσης αναφέρθηκε και η επιτυχής προσπάθεια με την εκτύπωση και διανομή της εφημερίδας НоваЗора-ΝόβαΖόρα, ένα σπουδαίο γεγονός, το οποίο φέρνει κοντά όλους τους εθνικά Μακεδόνες και τους βοηθά να ενημερώνονται για θέματα τα οποία το επίσημο κράτος αποσιωπεί.

Επίσης στην επόμενη συνεδρίασή του το Προεδρείο θα εξετάσει-μετά τις προτάσεις των μελών στο Συνέδριο- την συγκρότηση συμβουλευτικού οργάνου από μέλη και φίλους του κόμματος που εξελέγησαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές  εκλογές.

Το Συνέδριο αποτέλεσε σάλπισμα αγώνα για την διεκδίκηση ακόμα πιο ενεργά της πολιτικής εξουσίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Στόχος, τα επόμενα χρόνια η Ε.Ε.Σ-Ουράνιο Τόξο να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις και να συναποφασίζει σε ολοένα και περισσότερους δήμους της βόρειας Ελλάδας. Για το σκοπό αυτό, καλούμε σε συστράτευση και αγώνα όλους τους εθνικά Μακεδόνες και τους Έλληνες δημοκράτες στις συγκεκριμένες περιοχές.

«Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство» – Јане Сандански

«Οι σκλαβωμένοι πρέπει να αποσκοπούν στην ελευθερία και οι ελεύθεροι στην τελειότητα» – Γιάνε Σαντάνσκι

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)