10 Δεκεμβρίου – Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η  μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι ενεργούν κατά των διακρίσεων συχνά με μεγάλο προσωπικό κίνδυνο και κόστος τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους. Μιλούν για τις καταχρήσεις, τις παραβιάσεις, τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς.  Παλεύουν για  τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και την ισοπολιτεία όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου εθνικής καταγωγής, θρησκεύματος και  σεξουαλικού προσδιορισμού. Είναι όλοι αυτοί που τονίζουν ότι  πρωταρχική ευθύνη κάθε κυβέρνησης είναι να ενεργοποιήσουν και να προστατεύσουν το ρόλο τους αλλά και ταυτόχρονα ότι κάθε κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ο κυριότερος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε μια δημοκρατική χώρα όπως θέλει να λέει ότι είναι η χώρα μας καθημερινά, καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα στο όνομα «ενός έθνους, ενός κράτους  και μιας θρησκείας».

Χιλιάδες εθνικά Μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου έχασαν το σπίτι τους, στερήθηκαν την οικογένεια τους ξεριζώθηκαν από το τόπο τους. Καθημερινά προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα της χώρας με μοναδική ελπίδα να δουν το χωριό τους, να πάνε στο σπίτι τους,  τους σταματούν στα σύνορα με την δικαιολογία «ανεπιθύμητοι». Υπάρχει επίσης και η κατηγορία των πολιτικών προσφύγων που τους επιτρέπεται να περάσουν τα σύνορα, αυτοί οι άνθρωποι συχνά επισκέπτονται τις δημοτικές αρχές προς αναζήτηση των πιστοποιητικών γεννήσεως και εκεί διαπιστώνουν ότι ενώ η γέννηση τους είναι καταγγεγραμένη στα μητρώα να έχουν διαγραφεί και να έχουν χάσει την ιθαγένεια τους.

Οι ιστορίες καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν σταματούν στους πολιτικούς πρόσφυγες. Σχεδόν όλοι οι υπερασπιστές των εθνικά Μακεδόνων κατηγορούνται σήμερα ως πράκτορες, ως ανθέλληνες, ως προδότες του έθνους και γενικά «ορισμένοι κύκλοι» του κράτους και του παρακράτους προσπαθούν να τους θέσουν στο περιθώριο. Βέβαια ότι και αν προσπαθούν να κάνουν η αλήθεια δεν κρύβεται, ούτε οι φραγμοί που θέτουν με άμεσο ή με έμμεσο τρόπο μπορούν να αλλάξουν τους ανθρώπους που αισθάνονται εθνικά Μακεδόνες.

Ελπίζουμε αυτή η Ημέρα να εμπνεύσει μια νέα γενιά υπερασπιστών όχι μόνο για τα δίκαια δικαιώματα των εθνικά Μακεδόνων αλλά για κάθε μειονότητα της χώρας μας. Καλούμε όλους τους δημοκράτες να αναλάβουν δράση για τον τερματισμό των διακρίσεων σε όλες τις μορφές και οπουδήποτε αυτές εκδηλώνονται.

Μιλήστε!

Σταματήστε τις διακρίσεις.

Το Γραφείο Τύπου της

ΕΕΣ – Ουράνιο Τόξο

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)