«ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΞΕΡΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ…;»

Ολοι οι ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης γνώριζαν τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, αλλά σιώπησαν μέχρι που ξέσπασε η κρίση στην αρχή της χρονιάς, δήλωσε προ λίγων ημερών ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Κάποια στιγμή, όπως παραδέχθηκε, προσπάθησε να βρει λύση στο πρόβλημα, αλλά Ελληνας πρωθυπουργός, τον οποίο δεν κατονόμασε, τού απάντησε: «Κυβερνάω μια διεφθαρμένη χώρα». Συνεχίζοντας την ιδιότυπη αυτή απολογία, παραδέχθηκε μπροστά σε δημοσιογράφους, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ, πως «ήταν προφανές ότι μια μέρα η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε αυτού του είδους το πρόβλημα και εμείς γνωρίζαμε ότι το πρόβλημα θα προέκυπτε». Και καταλήγοντας τόνισε: «Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, όχι όμως πέρυσι, αλλά αν είχαν ληφθεί μέτρα δύο ή τρεις δεκαετίες πριν».

Με λίγα λόγια, όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία τριάντα χρόνια, δηλαδή τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας μας, αλλά και όλα τα υπόλοιπα που συμμετέχουν ή συμμετείχαν στις εργασίες του Κοινοβουλίου και γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν για την όλη κατάσταση, μας έλεγαν συνεχώς ψέμματα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα σκληρά μέτρα τα οποία πάρθηκαν και τα οποία αφορούν, στην ουσία, μόνο τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους. Αυτούς δηλαδή που με μεγάλες προσπάθειες «βγάζουν» το μήνα.

Το πλέον όμως ανησυχητικό σε όλα αυτά, είναι το ότι οι κυβερνώντες δεν μιλούν για καλύτερες μέρες, αλλά θεωρούν ως επιτυχία το αν θα καταφέρουν να μην λάβουν και άλλα συμπληρωματικά μέτρα. Με άλλα λόγια леле мајко!

Ο κ. Στρος-Καν, πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τόνισε ότι οι απλοί πολίτες πληρώνουν τα λάθη που έκαναν επί 10ετίες οι κυβερνήσεις και ότι μέχρι να υπάρξει πλήρης αποτίμησή του ελληνικού ελλείματος, δεν θα συμβούλευε την ελληνική κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να αποκλείεται εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν. Δηλαδή είμαστε ακόμα στην αρχή!

Και εδώ αναρωτιώμαστε! Πόσα άλλα θέματα, εκτός οικονομίας, αποσιωπούνται από τις επίσημες αρχές και σκοπίμως  παρουσιάζουν στον απλό πολίτη πλαστές εικόνες και στοιχεία; Πόσα είναι εκείνα τα θέματα για τα οποία η Ευρώπη γνωρίζει τα πάντα και κάνει συστάσεις στο ελληνικό κράτος για άμεση επίλυσή τους και οι πολίτες της χώρας μας –όπως συνήθως- έχουν «μαύρα μεσάνυχτα»;

Поздрав

Η Συντακτική Επιτροπή της НоваЗора

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)