Εθνοκάθαρση; – Γενοκτονία; Ή Εθνικό συμφέρον και εθνική υποκρισία;


Σε μια άκρως σοβαρή καμπή για την οικονομική πορεία της χώρας, με έναν χειμώνα να έρχεται απειλητικός για όλους τους Έλληνες, ξαφνικά το ενδιαφέρον της δημόσιας συζήτησης μετατίθεται από τα καθημερινά μας στα εθνικουπαρξιακά μας.

Σαν ανίδεος, ο υπουργός Φίλης άγγιξε ένα θέμα το οποίο οι «εθνικοπατριώτες» -οι οποίοι είναι η συντριπτική πλειοψηφία σε όλα τα κόμματα ακόμα και στην Αριστερά- το έκαναν σημαία, απαιτώντας ο ένας από τον άλλο πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης ανώτερα από αυτά που ο καθείς περιφέρει στην αγορά!!!

Και περισσεύει η υποκρισία και οι εθνικές και οι εθνικιστικές κορώνες.
Πάντως και η γενοκτονία και η εθνοκάθαρση είναι έννοιες και ορισμοί νομικοί και επιστημονικοί που περιγράφουν μια πολύ άσχημη συμπεριφορά ενός κράτους απέναντι σε συγκεκριμένη εθνική ή φυλετική ή κοινωνική ομάδα.
Και οι δύο έννοιες αφορούν φρικτές και απάνθρωπες πρακτικές. Τα σαφή όρια της μίας ή της άλλης μπορεί να είναι δυσδιάκριτα και για τον απλό λαό ίσως να μην είναι το κρίσιμο η ονομασία της πράξης αλλά αυτή κάθε αυτή η πράξη
.
Και βέβαια κάθε τέτοια ενέργεια είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και πρέπει να τυχαίνει της απολύτου καταδίκης άσχετα ποιο είναι το κράτος το οποίο επιβάλλει τέτοιες πρακτικές. Η ευαισθησία όμως δεν μπορεί να είναι μονομερής.

Δεν μπορεί εύκολα και ανέξοδα να καταδικάζουμε τα εγκλήματα των άλλων αλλά όταν ανάλογες πρακτικές εφαρμόστηκαν κατά καιρούς από την δικιά μας την πατρίδα, τότε τρέχουμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.

Παράδειγμα, αν κάποιος πει ότι η Ελλάδα εφάρμοσε πρακτικές εθνοκάθαρσης στους Τσάμηδες της Θεσπρωτίας τότε αμέσως τρέχουν όλοι να πουν ότι «αυτοί ήταν συνεργάτες του εχθρού»!!!
Μάλιστα(!), 30.000 άνθρωποι , νέοι γέροι και παιδιά από 25 χωριά «άπαντες» συνεργάτες… Σκεφθείτε το. Την ίδια δικαιολογία «συνεργασία με τους Ρώσους εισβολείς» χρησιμοποιεί η Τουρκία για την σφαγή και τον ξεριζωμό των Ποντίων!.
Το ότι η Ελλάδα προσπαθούσε από το 1920 να ξεφορτωθεί τους Μουσουλμάνους Τσάμηδες λέτε να μην έπαιξε ρόλο;

Δεύτερο παράδειγμα πιέσεων και διώξεων εναντίον εθνικής-φυλετικής ομάδας δεν είναι άραγε οι ανιθαγενείς της Ελληνικής Θράκης. Για ψάξτε να μάθετε για αυτό το σχετικά πρόσφατο μέτρο.

Τρίτο παράδειγμα οι διώξεις εναντίον των Μακεδόνων της Ελλάδας. Ακόμα ισχύει ο νόμος του 1982 που δεν επιτρέπει την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων που δεν είναι Έλληνες στο γένος!!!
Δεν μιλάμε για εξορίες, φυλακές, ρετσινόλαδα, κάψιμο χωριών, ορκωμοσίες για μη χρήση της γλώσσας, για γκρέμισμα εκκλησιών, για αλλαγές ονομάτων ανθρώπων , τόπων και χωριών αυτά είναι γνωστά.
Ας μιλήσουμε για την τύχη των 28000 παιδιών του «παιδομαζώματος».
Οι Δεξιοί κατηγορούσαν τους Αριστερούς ότι έκλεψαν τα παιδιά και τα έβγαλαν εκτός Ελλάδας αλλά την ίδια στιγμή και για δεκαετίες τα παιδιά τα αφήναν εκτός των χωριών που γεννήθηκαν.

Ακόμα και σήμερα που τα τότε παιδιά είναι παππούδες και γιαγιάδες το Ελληνικό κράτος τους αρνείται την επιστροφή.
Τους αφαίρεσαν την ιθαγένεια χωρίς να υπάρχει συμμετοχή σε καμία εχθρική πράξη ενάντια στην πατρίδα τους, χωρίς να υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση από κανένα ποινικό ή άλλο δικαστήριο.

Ερώτηση απλοϊκή…
Αυτή η πρακτική -σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες- εμπίπτει σε κάποια από τις ενέργειες τις οποίες δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη για την εθνοκάθαρση;

Παρακαλώ πολύ όσους σωστά προσπαθούν να εντάξουν τα εγκλήματα κατά του Ποντιακού Ελληνισμού σε κάποια από τις έννοιες που υπάρχουν στο διεθνές δίκαιο, ας προσπαθήσουν να το κάνουν και για αυτά που υπέστησαν οι Τσάμηδες, οι Τούρκοι της Θράκης και οι Μακεδόνες πολίτες της Ελλάδας.

Έτσι απλά για να αντιληφθούμε άπαντες ότι ο Εθνικισμός εγκληματεί είτε ξεδιάντροπα πχ Πόντος, Σρεμπρένιτσα είτε με το «γάντι»…

Για να βοηθήσω την κρίση σας παραθέτω απόσπασμα με αυτά που λέει ο ΟΗΕ.
«ο επίσημος ορισμός που δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη για την εθνοκάθαρση είναι «το να καταστήσει κάποιος μια περιοχή εθνικά ομογενοποιημένη, χρησιμοποιώντας μέσα όπως τη βία και τον φόβο, προκειμένου να διώξει από την περιοχή εκείνους τους πληθυσμούς που ανήκουν σε μια άλλη εθνική ή φυλετική ομάδα».

Από την άλλη, σύμφωνα με την Διακήρυξη του ΟΗΕ από την 9η Δεκεμβρίου του 1948, ως γενοκτονία καλείται «μια από τις ακόλουθες πράξεις που λαμβάνει χώρα με στόχο την ηθελημένη καταστροφή ή τον αφανισμό ενός μέρους ή μιας ολόκληρης εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας ανθρώπων:

Την δολοφονία μελών της ομάδας αυτής.
Την πρόκληση σοβαρών σωματικών ή ψυχολογικών τραυμάτων σε μέλη της ομάδας.
Την ηθελημένη επέμβαση στις συνθήκες ζωής των ομάδων αυτών, με στόχο τον φυσικό αφανισμό τους.
Την επιβολή μέτρων με στόχο τον εμποδισμό των γεννήσεων εντός της ομάδας αυτής.
Την βίαιη μετατόπιση παιδιών από την ομάδα αυτή σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων».

Πάντως, πολλοί ακαδημαϊκοί κι επιστήμονες συμφωνούν πως, παρόλο που οι δυο έννοιες δεν είναι συνώνυμες, εντούτοις αμφότερες αναφέρονται σε «επιθέσεις πάνω σε συγκεκριμένες εθνικές ή φυλετικές ομάδες»…

More Sokol , 4/11/2015

Σε κάποιο χωριό της Μακεδονίας οι μητέρες και οι γιαγιάδες οδηγούν τα μικρά στην πομπή που θα τους περάσει απο την άλλη πλευρά των συνόρων.
65 χρόνια μετά τα παιδιά αυτά -αν ακόμα ζούν- δεν μπορούν να επιστρέψουν στα χωριά τους. Κατα τα άλλα σκεφθείτε τι γνωρίζετε για αυτό που η πατρίδα ονόμασε “παιδομάζωμα”…

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)