ЦЕЛИОТ СВЕТ Е ГЛУП – ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Ελασσόνας και μεταξύ άλλων έκανε δηλώσεις και για το μακεδονικό ζήτημα, των οποίων τμήμα, ως είδηση, παραθέτουμε παρακάτω, μαζί με μερικές από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν:

[…] Στέλνοντας μάλιστα μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο, υπογράμμισε με έμφαση ότι «η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει ελληνική». Αναφορά που έκανε, ορμώμενος από το γεγονός ότι η απελευθέρωση της Ελασσόνας επέτρεψε, στη συνέχεια, την ανακατάληψη των στενών του Σαρανταπόρου και -μετά την απελευθέρωσή της- την εκ νέου απόδοση του συνόλου της Μακεδονίας στον εθνικό κορμό. «Όσοι αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, γελοιοποιούνται με τους ασυνάρτητους ισχυρισμούς τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.[…]

СООПШТЕНИЕ ЗА ПЕЧАТОТ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Лерин/Φλώρινα 09.10.2015

Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο αλλά δυστυχώς και ολόκληρη η Ευρώπη παρακολούθησε μια ακόμα παράσταση του ανεκδιήγητου νεοελληνικού θιάσου “Η Μακεδονία είναι Ελληνική”, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Προκόπη “Πάκη” Παυλόπουλο.

Θα αντιμετωπίζαμε την όλη ιστορία όπως αξίζει σε ένα αποτυχημένο διακομματικό μπουλούκι αν ο πρόεδρος της χώρας δεν είχε το θράσος να μας αποκαλέσει “ανόητους”. Εμάς και μερικά δισεκατομμυρια κατοίκων αυτού του πλανήτη που ξέρουν ότι και εθνικά Μακεδόνες που ζουν στο ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας υπάρχουν όπως και μια ανεξάρτητη χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Είναι πραγματικά θλιβερό το κατάντημα αυτής της χώρας που έχει για σειρά θεμάτων γίνει ο περίγελος της οικουμένης. Για όσους επίσης ελάχιστους εξακολουθούσαν να έχουν αυταπάτες για την “νέα” πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ας κοιτάξουν τα τελευταία καμώματα Τσίπρα, Φίλη και των νέων μελών του παραπάνω θιάσου που έχει ως μοναδική και απόλυτη ιδεολογία τον νεοελληνικό εθνικισμό.Μια ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει δυστυχώς θεραπεία.

ΥΓ: Αλήθεια, γνωρίζει άραγε ο κ. Πάκης τι θα πει αλυτρωτισμός;

Το Γραφειο Τυπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

—————————————————–

Αντιδράσεις στις δηλώσεις και από το Ευρωπαϊκό Κόμμα Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία

ЕФА ги осудува антимакедонските изјави на Претседателот на Грција

H EFA καταδικάζει τις αντιμακεδονικές δηλώσεις του Έλληνα Προέδρου

Η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία

Η ΕΕΣ (EFA) έχει συγκλονιστεί από τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα Προέδρου Προκόπη  Παυλόπουλου σχετικά με το μακεδονίκο λαό και την παράλογη διαμάχη που η Ελλάδα έχει δημιουργήσει πάνω στο όνομα μιας  άλλης κυρίαρχης χώρας.

Ο κ.Παυλόπουλος είχε αναφέρει ότι “…αυτοί που αμφισβητούν την ελληνικότητα (!) της Μακεδονίας γίνονται γελοίοι και ότι η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει ελληνική (!)”.

Τέτοια λόγια αλυτρωτισμού και μισαλλοδοξίας δεν είναι μόνο απαράδεκτα και εντελώς ανάξια ενός πολιτικού της ΕΕ κατά τον 21ο αιώνα, αλλά και κατά τρόπο που αντιβαίνουν επίσης την κοινή λογική. Ο καθένας ξέρει ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εθνικά Μακεδόνων που κατοικούν στο ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας και ότι υπάρχει μια ανεξάρτητη χώρα που ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας στη βόρεια σύνορα στην Ελλάδα.

Είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπει κανείς ότι το «νέο» πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα ακολουθεί στενά τα βήματα των προκατόχων του με τα βήματά του μακριά από διασκέψεις του ΟΗΕ μόνο και μόνο επειδή υπάρχει εκεί το συνταγματικό όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και παράλληλα  αμφισβητώντας την ίδια την ύπαρξη της μακεδονικού λαού.

Η ΕΕΣ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της προς το μέλος της την ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο και θα υποστηρίξει ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες των Μακεδόνων και των άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα να τραβήξουν επιτέλους αυτή τη χώρα από то мονολιθικό συγκεντρωτικό απομεινάρι του παρελθόντος που είναι σήμερα προς μια  σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία.

——————————————————————————

Σχόλιο στο ίντερνετ του φίλου Αλέξανδρου Αγγουρούδη

[…] Στέλνοντας μάλιστα μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο(sic1), υπογράμμισε με έμφαση ότι «η Μακεδονία(sic2) είναι και θα παραμείνει ελληνική». Αναφορά που έκανε, ορμώμενος από το γεγονός ότι η απελευθέρωση(sic3) της Ελασσόνας επέτρεψε, στη συνέχεια, την ανακατάληψη(sic4) των στενών του Σαρανταπόρου και -μετά την απελευθέρωσή(sic5) της- την εκ νέου(sic6) απόδοση(sic7) του συνόλου της Μακεδονίας(sic8) στον εθνικό κορμό. «Όσοι αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, γελοιοποιούνται με τους ασυνάρτητους ισχυρισμούς τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.[…]

Οκτώ (8) λάθη σε μία παραγραφούλα τριών (3) προτάσεων. Δηλαδή 2,666 λάθη ανά πρόταση…
1. Το μήνυμα δεν είναι προς κάθε ενδιαφερόμενο αλλά μόνο προς όλους εμάς τους «ιθαγενείς»… στην Ευρώπη όμως… κότες…
2. Η Μακεδονία δεν είναι στο σύνολο της ελληνική. Ναι η Αιγιακή Μακεδονία είναι ελληνική. Όλη η υπόλοιπη όμως, όχι.
3. Δεν απελευθέρωσε, αλλά προσάρτησε.
4. Δεν ανακατέλαβε, αλλά κατέλαβε για πρώτη φορά
5. Δεν απελευθέρωσε, αλλά προσάρτησε.
6. Η απόδοση της Μακεδονίας στον κορμό του ελληνικού κράτους, δεν έγινε εκ νέου, αλλά έγινε για πρώτη φορά.
7. Δεν αποδόθηκε η Μακεδονία στον κορμό του ελληνικού κράτους, αλλά προσαρτήθηκε (και αυτό βίαια με την χρήση των όπλων και ύστερα από πολέμους).
8. Δεν προσαρτήθηκε το σύνολο της Μακεδονίας στον ελληνικό κρατικό κορμό, αλλά μόνο το νότιο μέρος της, το λεγόμενο αιγιακό.

Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε, γιατί δεν τρώμε όλοι οι «ιθαγενείς» κουτόχορτο…

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)