Е.С.А. ВИНОЖИТО – Ε.Ε.Σ. ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ Δελτίο Τύπου: Επιτέλους τέλος στο νεοελληνικό απαρτχάιντ

Το αντιμακεδονικό κρεσέντο της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά και του βαθέος νεοελληνικού (παρα)κράτους συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και αυτό το καλοκαίρι. Τελευταίο “θύμα” την περασμένη εβδομάδα ο Μακεδόνας ακτιβιστής και συγγραφέας Γκιόργκι Κανζούροβ (Γιώργος Καντζούρης), γεννημένος στο χωριό Σέτινα (Σκοπός) της Φλώρινας. Του απαγορεύτηκε να επισκεφτεί το χωριό του με την γνωστή κατάπτυστη “δικαιολογία” ότι αποτελεί δήθεν “κίνδυνο για την τάξη και ασφάλεια” της χώρας. Την ίδια τύχη είχαν πριν από αυτόν Μακεδόνες δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, επιστήμονες αλλά και απλοί άνθρωποι που το μόνο που ήθελαν να επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής τους στη Βόρεια Ελλάδα ή απλώς να κάνουν τις διακοπές τους.

Η περιβόητη “μαύρη λίστα” με ανεπιθύμητους Μακεδόνες την οποία υποτίθεται κατάργησε ο σημερινός υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, όχι μόνον δεν σταμάτησε να υπάρχει αλλά προφανώς εμπλουτίστηκε περαιτέρω τα τελευταία δύο χρόνια. Ουδεμία έκπληξη, καθώς πρωθυπουργός της χώρας ανέλαβε ο φανατικός αντι-Μακεδόνας και γνωστός για τις αδελφικές του σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή (βλέπε υπόθεση Μπαλτάκου) Α. Σαμαράς.

Δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη ούτε ότι κανένας απολύτως δεν αντιδρά στις πρωτοφανείς αυτές πράξεις ρατσισμού της Ελλάδας που δεν έχουν προηγούμενο σε ολόκληρη την Ευρωπαική Ένωση. Από το εσωτερικό της χώρας δεν περιμέναμε απολύτως τίποτα, είτε από πολιτικά κόμματα είτε από τα Μέσα Μαζικής Διαστρέβλωσης. Αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δυστυχώς εξαιρετικά χαλαροί έως ανύπαρκτοι. Πως αλλιώς θα μπορούσαν να γίνουν ανεκτές τέτοιες ακραία ρατσιστικές και μισαλλόδοξες συμπεριφορές που δεν συναντώνται πλέον πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο;

Η ΕΕΣ-Ουράνιο θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να κάνει ευρύτερα γνωστό στα όργανα της Ε.Ε. και των υπόλοιπων διεθνών οργανισμών ότι το τελευταίο απαρτχάιντ στον πλανήτη δεν πέθανε όπως όλοι νομίζαν πριν 3 δεκαετίες στην Νότια Αφρική αλλά ζει και βασιλεύει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως η ντροπή να κάνει κάποιους επιτέλους να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο. Οσο για τον πρωθυπουργό και και την εθνοφασισιστική δράκα συμβούλων που τον περιστοιχίζουν, δεν έχουμε αυταπάτες. Οι έννοιες “ντροπή”, “αξιοπρέπεια” και “συνείδηση” τους είναι παντελώς άγνωστες.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)