Од вчера јас сум комплетен Романец! Από χθες είμαι απολύτως Ρουμάνος!

Ο Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μακεδόνικη γλώσσα. Ξέρει πολύ καλά ότι αυτή η γλώσσα και οι άνθρωποι που την μιλάνε δεν ,,κατασκευάστηκαν,, από τους…κομμουνιστές, ούτε απ΄οποιονδήποτε άλλον. Αλλά αυτός είναι άρρωστος εθνικιστής, σοβαρά ανάπηρο άτομο, γεμάτο συμπλέγματα.

Δε θα συνεχίσω να σας ενοχλώ με λεπτομερείς εξηγήσεις για το τι πιστεύω εγώ για τον Αντώνη Σαμαρά. Έτσι και αλλιώς δεν είναι σημαντικό το τι πιστεύω εγώ ή κάποιος άλλος για το άτομο αυτό. Ας πάμε κατευθείαν στα γεγονότα. Γυμνά, απλά γεγονότα.

Πρόσφατα ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος ισχυρίζεται ότι στη χώρα του γεννήθηκε η δημοκρατία (τρανταχτά γέλια) επισκέφτηκε το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο και απάντησε σε ερωτήσεις διαπιστευμένων δημοσιογράφων. Το Στρασβούργο δεν είναι ένα οποιοδήποτε μέρος. Αντιπροσωπεύει τη νέα Ευρώπη, η οποία με τον καλύτερο τρόπο εμφανίστηκε μετά τους δύο αιματηρούς παγκόσμιους πολέμους. Έδρα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, με αντιπροσώπους 28 χωρών. Έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με αντιπροσώπους περισσοτέρων των 50 χωρών. Γερμανική πόλη που σήμερα τεχνικά ανήκει στη Γαλλία, αλλά πάνω απ΄όλα συμβολίζει την ουσία της ιδέας για Ενωμένη Ευρώπη. Κάτι που ήταν αδιανόητο πριν μερικές δεκαετίες.

Και εκεί κατέφτασε ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό ακριβώς το μέρος, το ναό της ευρωπαικής δημοκρατίας διάλεξε για να κάνει δύο απίστευτες δηλώσεις. „Δεν ήξερα ότι υπάρχει…Μακεδόνικη γλώσσα“, ήταν η πρώτη. „Υπάρχουν πολλά πράγματα που κατασκευάστηκαν από τους κομμουνιστές, αλλά δε θα ήθελα να τα σχολιάσω την στιγμή αυτή“,  ήταν η δεύτερη. Έπρεπε να δείτε το πρόσωπο του Προέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος καθόταν δίπλα στον Σαμαρά, όταν άκουσε τις παρατηρήσεις αυτές, οι οποίες αποτελούσαν τις απαντήσεις σε ερωτήσεις Μακεδόνα δημοσιογράφου. Ο Γερμανός πολιτικός απλά δε μπορούσε να πιστέψει στ΄αυτιά του, αλλά εννοείται, από ευγένεια, προσπάθησε να μη δείξει όλη του την έκπληξη. Ο Σουλτς, όπως και κάθε φυσιολογικός άνθρωπος στην Ευρώπη, αναρωτιόταν σε ποιόν αιώνα έχει παραμείνει αποκλεισμένος ο Έλληνας πρωθυπουργός. Από ποιό γαλαξία ήρθε,  αρνούμενος πράγματα που όλος ο κόσμος γνωρίζει, προσβάλοντας ταυτόχρονα τη νοημοσύνη όλων αυτών που άκουσαν τις δηλώσεις του.

Εννοείται, ο Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μακεδόνικη γλώσσα. Ξέρει πολύ καλά ότι αυτή η γλώσσα και οι άνθρωποι που την μιλάνε δεν ,,κατασκευάστηκαν,, από τους…κομμουνιστές, ούτε απ΄οποιονδήποτε άλλον. Αλλά αυτός είναι άρρωστος εθνικιστής, σοβαρά ανάπηρο άτομο, γεμάτο συμπλέγματα. Όσο και να προσπαθεί ν΄αποκρύψει όλα αυτά, την στιγμή που θ΄ανοίξει το στόμα του, όλα ξεκαθαρίζουν. Οι πρόσφατες αυτές δηλώσεις όμως, ξεπέρασαν όλα τα όρια. Ο άνθρωπος δεν σεβάστηκε ούτε το μέρος όπου βρισκόταν, ούτε τη θέση που ακόμη κατέχει, για να μη μιλήσουμε για τον πυρήνα των ευρωπαικών αξιών, τις οποίες υποκριτικά ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται, αλλά τις παραβιάζει τόσο φανερά.

Η ελληνική επίσημη (και όχι μόνο) θέση για τους Μακεδόνες και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας αποτελεί μεγάλη ντροπή. Εγώ ντρέπομαι πολύ που, έστω και τυπικά, συνδέομαι με αυτόν τον τρελό. Η Ελλάδα, υπό την ηγεσία του Σαμαρά, σύντομα θα γίνει κάτι σαν το παρακάτω ανέκδοτο, το οποίο προέρχεται από την περίοδο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία:

Συζητούν δύο επιβάτες αεροπλάνου:

Επιβάτης1: Από πού είσαι;

Επιβάτης2: Από τη Ρώμη.

Επιβάτης1: Παρακαλώ; Από τη Ρουμανία;

Επιβάτης2: Όχι, όχι, Ρώμη, Κολοσσαίο, Ιταλία.

Επιβάτης1: Ααα, ναι, Μπερλουσκόνι!

Επιβάτης2: Όχι, όχι…ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΙΜΑΙ!

Δεν είναι απαραίτητο να προσθέσω πως από εκείνη την ημέρα, εγώ αισθάνομαι απολύτως Ρουμάνος…

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)