EFA – EUROPEAN FREE ALLIANCE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Κ. François Alfonsi εξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (EFA).  Για πρώτη φορά Κορσικανός Πρόεδρος από τα κόμματα – μέλη της EFA.

Κατόπιν αποχώρησης από την θέση του Προέδρου της EFA  του κ. Eric Defoort σε συνεδρίαση του Προεδρείου στις 8 Ιουλίου εκλέχθηκε κατά ομοφωνία  ο νέος Πρόεδρος της EFA  κ. François Alfonsi,  πρώην ευρωβουλευτής του κόμματος Partitu di a Nazione Corsa –PNC. Ενώ ο κ. Eric Defoort θα συνεχίσει να εκπροσωπεί το κόμμα του N-VA (Φλάνδρα)στο Προεδρείο.

Στην 33η Επέτειο ίδρυσης(9/7/1981) η EFA το μοναδικό Ευρωπαϊκό κόμμα  που εργάζεται για την αυτοδιάθεση καλωσόριζε για πρώτη φορά ένα Κορσικανό, ο κ. . Lorena Lopez de Lacalle (EA- Χώρα των Βάσκων) εκλέγεται ως Ταμίας της ΕΦΑ.

Η EFA ευχαρίστησε τον κ. Eric Defoort ο οποίος κατείχε την θέση του Προέδρου από το 2010 ο οποίος συνεχάρη τον κ. François Alfonsi για την υποψηφιότητα του δηλώνοντας «Ως μέλος του Προεδρείου της EFA θα εργασθώ μαζί με τον François Alfonsi.  Θεωρώ ιδιαίτερα αξιόλογο το έργο του ως ευρωβουλευτή για την περασμένη νομοθετική περίοδο ο οποίος υπερασπίστηκε την Κορσική, το έθνος δίχως κράτος στη Γαλλία και το έργο του για τις απειλούμενες γλώσσες στην Ευρώπη.»

Πρώην σύντροφοι από την Ομάδα της EFA και οι Aντιπρόεδροι της Ομάδας EFA Ian Hudghton (SNP- Σκοτία) και Jill Evans (Plaid Cymru-Ουαλία) περιέγραψαν τον κ.  François Alfonsi  ως:  «ένα γεφυροποιό, ένα πολιτικό με ισχυρή αίσθηση της στρατηγικής, και πιστεύουν ότι ο . François Alfonsi θα ένα σημαντικό ρόλο στο να οδηγήσει το κόμμα της EFA  σε νέες επιτυχίες».

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της EFA Josep-Maria Terricabras (ERC- Καταλονία)υπογράμμισε τα εξής:

«Η Ομάδα της EFA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεργαστεί με το κόμμα της EFA οδηγούμενη από έναν από τους ποίο δραστήριους ευρωβουλευτές της προηγούμενης θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Ο νεοεκλεγείς  Πρόεδρος της EFA δήλωσε:

,,Θεωρώ καθήκον μου να συνεργαστώ με κατανόηση και με πλήρη συνεργασία με όλα τα 40 μέλη – κόμματα της EFA. Επίσης μια συνεργασία και εντός και εκτός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με άλλες πολιτικές κινήσεις – κόμματα υπέρ της αυτοδιάθεσης θα αποδειχθεί να είναι σημαντικό για να γίνει χτιστεί μια καλύτερη Ευρώπη, μια Ευρώπη των πολιτών. Πριν τριάντα τρία χρόνια το  κόμμα μου υπέγραφε στην ιδρυτική διακήρυξη  της Ευρωπαίκής Ελεύθερης Συμμαχίας  όπως έκανε και το N-VA (VU), το οποίο μέχρι σήμερα προήδρευσε στην EFA. Θα είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος να συνεχίσω το έργο του Eric Defoort και την παράδοση της EFA να εκπροσωπεί αυτούς που δεν αντιπροσωπεύονται στην Ευρώπη.»

François Alfonsi (γεννήθηκε 15-05-1953)

Μέλος τους Ευρωπαικού Κοινοβουλίου από το 2009-2014 για την Κορσική, εκλογική περιφέρεια Νότιο – Ανατολικής Γαλλίας ψηφοφόρος και Δήμαρχος της Osani. Έγινε γνωστός με το “Alfonsi Repor” (Έκθεση Alfonsi) για την υποστήριξη των απειλούμενων γλωσσών το 2013, η οποία κέρδισε την συντριπτική πλειοψηφία (92%) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ήταν Συμπρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας των Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνικές Κοινότητες και Γλώσσες, και ένα ενεργό μέλος του Βασκικού “Pease Process Group”.

Ο Alfonsi είναι Κορσικανός και ακτιβιστής από το 1970, ενώ το 1987 εκλέχτηκε για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο της Κορσικής. Είναι  Δήμαρχος της Osani από το 2002 και μέλος του Κόμματος Κορσικανικό Έθνος (PNC).

Στις εκλογές του 2009 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν δεύτερος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Europe Écologie στη Νότιο – Ανατολική περιοχή όπου και εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ήταν ο δεύτερος Κορσικανός μετά το Max Simeoni (Green, 1989–1994) που εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από το 2005 είναι ένα ενεργό μέλος στο Προεδρείο του Κόμματος της EFA ως Αντιπρόεδρος του κόμματος και Ταμίας.

ΕΕΣ – ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ EFA

Αγαπητέ κ. Alfonsi

Το Προεδρείο της ΕΕΣ – Ουράνιο Τόξο θέλει να σας συγχαρεί για την εκλογή σας στη θέση του Προέδρου της EFA.

Σας ευχόμαστε δύναμη και καλή τύχη στα νέα σας καθήκοντα, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται ανθρώπους που θα βοηθούν του ευρωπαίους πολίτες ιδιαίτερα τις νότιες χώρες να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση και να δίνουν περισσότερη προσοχή στους ανθρώπους και όχι μόνο στους αριθμούς επίσης χρειαζόμαστε μια  Ε.Ε. που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα όπως ήδη γνωρίζεται είναι ένα παλιό μέλος κράτος της Ε.Ε. το οποίο σε κάθε περίσταση δηλώνει ότι στην επικράτεια της δεν υπάρχουν μειονότητες. Δεν παρέχονται ανθρώπινα δικαιώματα στη εθνική Μακεδονική μειονότητα, δεν μπορούμε να διδαχθούμε την γλώσσα μας, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε Συλλόγους για παράδειγμα η Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού, η υπόθεση αυτή βρίσκετε για δεύτερη φορά στο Ε.Δ.Α.Δ.

Η θέση σας έχει δύσκολα καθήκοντα αλλά πιστεύουμε ισχυρά ότι είστε ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες της Ε.Ε. και ότι θα κάνετε το καλύτερο.

Για μια ακόμη φορά σας συγχαίρουμε για την νέα σας θέση στο μητρικό μας κόμμα την EFA.

Με βαθιά εκτίμηση

Το Προεδρείο της ΕΕΣ – Ουράνιο Τόξο

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)