СООПШТЕНИЕ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ЕВРОИЗБОРИ – ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Η Ευρωπαικη Ελεύθερη Συμμαχία- Ουράνιο Τόξο ήταν ένας από τους λίγους πραγματικά κερδισμένους των πρόσφατων εκλογών για το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι απόλυτοι αριθμοί:

- Καταγράφηκε αύξηση σχεδόν 28% στον αριθμό των ψηφοφόρων που τίμησαν το κόμμα με την ψήφο τους, σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2009.

- Καταγράφηκε μικρότερη ή μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας και κυρίως στις περιοχές εκείνες όπου ζουν εθνικά Μακεδόνες. Μοναδική εξαίρεση η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης λόγω της συμμετοχής του έτερου μειονοτικού κόμματος DEB που δεν είχε καταγραφεί στις προηγούμενες εκλογές.

-Εξαιρετικά σημαντική είναι η αύξηση του αριθμού των ψηφοφορων σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, η Ημαθία, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Πέλλα και οι Σέρρες. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι οι απόψεις της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο γίνονται πλέον αποδεκτές από έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό Μακεδόνων και Ελλήνων δημοκρατών που επιθυμούν να γίνει επιτέλους και η χώρα μας μια σύγχρονη ευρωπαική δημοκρατία που θα σέβεται και θα προστατεύει τα δικαίωματα των μειονοτήτων της.

-Εξίσου σημαντική είναι η αύξηση του αριθμού των νέων σε ηλικία ψηφοφόρων που ζητούν πλέον ανοικτά να διδάσκονται την μακεδονική γλώσσα, την γλώσσα που μιλούσαν οι μητέρες και οι γιαγιάδες τους.

Σε αντίθεση με το σύνολο σχεδόν των υπόλοιπων πολιτικών σχηματισμών που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και προσπαθούν για άλλη μια φορά να κάνουν το άσπρο μαύρο, η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο δεν πανηγυρίζει για την επιτυχία αυτή. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μέσα στις γνωστές συνθήκες της “εξαφάνισης” των ψηφοδελτιών μας από εκατοντάδες εκλογικά κέντρα, της διαπιστωμένης νοθείας και ενός εκλογικού συστήματος που στραγγαλίζει την ελεύθερη έκφραση των πολιτων, καταφέραμε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις Μακεδόνισσες και τους Μακεδόνες καθώς και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας που τόλμησαν και μας εμπιστεύτηκαν. Δεν θα τους απογοητεύσουμε. Αυτή είναι η αρχή μόνο μιας καινούριας προσπάθειας που είναι βέβαιο ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την μαζικοποίηση του μακεδονικου κινήματος στη χώρα. Ενός ειρηηνικού κινήματος που ζητά αναγνώριση της εθνικής μακεδονικής μειονότητας, εισαγωγή της μακεδονικής γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και επίσημη χρήση της μακεδονικής γλώσσας, από κοινού με την ελληνική, σε όλες τις περιοχές όπου ζουν οι φορείς της.

Ως γενικότερο συμπέρασμα, θεωρούμε ότι οι ψήφοι σχεδόν 50.000 Ελλήνων πολιτών προς δύο μειονοτικά κόμματα που ζητούν σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους αυτόχθονες Μακεδόνες και Τούρκους, είναι μακράν το σημαντικότερο πολιτικό μήνημα των Ευρωεκλογών. Είναι η αχτίδα φωτός που μπορεί να διαλύσει το σκοτάδι που έστειλε 3 ναζιστές στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο. Ας το χρησιμοποιήσουν εποικοδομητικά και οι ελληνικές αρχές, αναγνωρίζοντας άμεσα και χωρίς υποσημειώσεις σωματεία όπως η Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού και η Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Ας σταματήσει επιτέλους ο φόβος για την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα και ας χρησιμοποιηθεί αυτή ως μοχλός ανάπτυξης και όχι ως δείκτης διαρκούς υπανάπτυξης.

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)