Στέλιος Κούλογλου – Η διαφωνία για το όνομα είναι αστεία

Συνέντευξη του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου στο μακεδόνικο μπλογκ telegraph.mk.


Ο Στέλιος Κούλογλου είναι Έλληνας δημοσιογράφος και σκηνοθέτης ταινιών ντοκυμαντέρ, για τα οποία έχει κερδίσει βραβεία. Έχει εργαστεί ως πολιτικός ανταποκριτής σε Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως Παρίσι και Μόσχα, καλύπτοντας τα γεγονότα στην τότε Σοβιετική Ένωση και τις υπόλοιπες πρώην κομμουνιστικές χώρες στο τέλος της δεκαετίας του ΄80 και αρχές της δεκαετίας του ΄90. Την περίοδο 1992-95 κάλυπτε τον πόλεμο στην τότε Γιουγκοσλαβία, όπως και τις συγκρούσεις στη Δημοκρατία της Μακεδονίας το 2001.

Στην συνέντευξη για το telegraph.mk, ο Κούλογλου δήλωσε ότι το θέμα του ονόματος είναι αστείο και ότι δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά.

Η αστεία διαφωνία είχε δημιουργηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά. Στη δεκαετία του ΄90 ήμουν ένας από τους λίγους δημοσιογράφους που έλεγα ότι το πρόβλημα αποτελεί πολιτική και εθνική αυτοκτονία. Δυστυχώς αυτό έγινε πραγματικότητα επειδή η Ελλάδα έχει νικηθεί σχετικά με τη διαφορά αυτή. Έχω μιλήσει για το πρόβλημα αυτό πολλές φορές σε τηλεοπτικές συνεντέυξεις στα Σκόπια, όπως και για τη δυνατότητα εξεύρεσης ειρηνικής και αποδεκτής λύσης. Σήμερα όμως πληρώνουμε το κόστος της πολιτικής του Σαμαρά – δήλωσε ο Κούλογλου.

Επίσης, δήλωσε πως τα εθνικιστικά ξεσπάσματα της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων ξεκίνησαν εκείνη την περίοδο.

Υπήρχαν άνθρωποι, εννοείται, και στη Μακεδονία, τα οποία επίσης προκαλούσαν εθνικιστικές απαντήσεις. Πρόκειται για παιχνίδι δύο άκρων – εξήγησε ο Κούλογλου. Όσον αφορά την έκβαση της σειράς συνομιλιών για το όνομα, ο Κούλογλου λέει ότι δεν ενδιαφέρεται πάρα πολύ για το αποτέλεσμα, επειδή ο ίδιος ήδη αποκαλεί τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το όνομά της – Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Εγώ αποκαλώ τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το όνομά της – Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως και το υπόλοιπο του κόσμου. Η Ελλάδα πρέπει να βρει τρόπο να σώσει την τιμή της. Πραγματικά δε γνωρίζω ποιές λύσεις μπορούνε να βρεθούν, αλλά σύμφωνα με τη γνώμη μου αυτό το πρόβλημα ανήκει πλέον στο παρελθόν. Η Ελλάδα σήμερα πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρές προκλήσεις – τόνισε ο Κούλογλου.

Πηγή: http://www.independent.mk

δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Κατηγορίες

Ευχαριστούμε θερμά τους Μακεδόνες οικονομικούς μας μετανάστες σε Αυστραλία, Καναδά και δυτική Ευρώπη, όπως και τους φίλους μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την οικονομική στήριξη της έκδοσης της Нова Зора. Благодариме - Μπλαγκοντάριμε


ALPHA BANK

Account 852 00 2101 031390

IBAN: GR47 0140 8520 8520 0210 1031 390

BIC: CRBAGRAA

Μηνιαίες Εκδόσεις

Македонска Ризница
  • ,ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΩΝ
    РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНИ БРОЕВИ
  • 2016 (147)
  • 2015 (416)
  • 2014 (404)
  • 2013 (377)
  • 2012 (372)
  • 2011 (323)
  • 2010 (202)